Kommunestyret godkjente enstemmig forslag til sluttavtale med rådmann Paul Glomsaker, som har vært rådmann i Nannestad siden 2013, da saken ble behandlet i lukket møte. Avtalen er inngått 18. mars, med virkning fra 19. mars. Opphør av arbeidsforholdet er 30. september i år, dersom han i mellomtida ikke begynner i annen jobb. 

Han får et sluttvederlag på ett års grunnlønn, om lag 1,2 millioner kroner, fordelt over månedlige terminer, med første termin i oktober i år og siste termin i oktober 2019.

Kjetil Kokkim, personal- og organisasjonssjef i Nannestad kommune, blir konstituert rådmann fram til ny blir ansatt.

– Dette kan vel tidligst skje utpå høsten, sier Thue.

I avtalen heter det at det under rådmannens ledelse er gjennomført en rekke viktige og nødvendige endringsprosesser i kommunen, og at kommunens økonomi er betydelig styrket, og at det er gjennomført flere større utbyggingsprosjekter med gode resultater.

Glomsaker står fra fratredelsestidspunktet fritt til å ta annet arbeid, forutsatt at dette ikke strider med inngått avtale. Eventuell inntekt fra annet arbeid kommer i fradrag i hans ytelser fram til opphørstidspunktet.

I avtalen heter det også at den behandles konfidensielt fram til godkjennelse av sluttavtalen er gitt av kommunestyret og at det deretter er å anse som et offentlig dokument.  Derfor ble møtet lukket mens behandlingen av saken pågikk. Det er også enighet mellom partene om at omstendighetene rundt avtaleinngåelsen skal være konfidensiell. 

LES OGSÅ: Nytt overskudd for Nannestad kommune


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.