• KONSTITUERT: Kjetil Kokkim, personal- og organisasjonssjef i Nannestad kommune, er konstituert som rådmann fram til ny blir tilsatt.

Kommunestyret godkjente enstemmig forslaget til sluttavtale med rådmann Paul Glomsaker som ble behandlet mandag kveld.

Han har vært rådmann i Nannestad siden juni 2013.

Saken ble behandlet i lukket møte. Avtalen er inngått 18. mars, med virkning fra 19. mars. Opphør av arbeidsforholdet er 30. september i år, dersom han i mellomtida ikke begynner i annen jobb.

ETT ÅRS LØNN

Glomsaker får et sluttvederlag på ett års grunnlønn, om lag 1,2 millioner kroner, fordelt over månedlige terminer, med første termin i oktober i år og siste termin i oktober 2019.

Kjetil Kokkim, personal- og organisasjonssjef i Nannestad kommune, blir konstituert rådmann fram til ny blir ansatt.

– Dette kan vel tidligst skje utpå høsten, sier Thue.

Han ønsker ikke å kommentere avgangen til rådmannen ytterligere.

I avtalen heter det at det under rådmannens ledelse er gjennomført en rekke viktige og nødvendige endringsprosesser i kommunen, og at kommunens økonomi er betydelig styrket, og at det er gjennomført flere større utbyggingsprosjekter med gode resultater.

– HAR FÅTT TIL MYE

I en kommentar til EUB sier Glomsaker at han er fornøyd med utviklingen i Nannestad under hans periode som rådmann.

– Vi har fått til veldig mye, og kommunen er betydelig styrket økonomisk. Nannestad er også kåret til den mest kostnadseffektive kommunen i landet, noe som skyldes en kompetent og effektiv organisasjon. Nannestad leverer gode tjenester og skårer også meget godt når det gjelder rask saksbehandling i byggesaker, sier Glomsaker.

Utover dette ønsker han ikke uttale seg.

Glomsaker står fra fratredelsestidspunktet fritt til å ta annet arbeid, forutsatt at dette ikke strider med inngått avtale. Eventuell inntekt fra annet arbeid kommer i fradrag i hans ytelser fram til opphørstidspunktet.

KONFIDENSIELT

I avtalen heter det også at den behandles konfidensielt fram til godkjennelse av sluttavtalen er gitt av kommunestyret og at det deretter er å anse som et offentlig dokument. Derfor ble møtet lukket mens behandlingen av saken pågikk. Det er også enighet mellom partene om at omstendighetene rundt avtaleinngåelsen skal være konfidensiell.

Glomsaker har bakgrunn fra blant annet Norges idrettshøgskole, Kulturdepartementet og Forsvaret. Han har også vært generalsekretær i Norges Fotballforbund.

Kokkim konstituert

Kjetil Kokkim, stabssjef organisasjon og utvikling i Nannestad kommune, er nå konstituert rådmann.

– I den situasjonen vi nå er i så er det naturlig at vi i fellesskap ser på hvordan vi skal løse de organisatoriske utfordringene på en best mulig måte. Dette vil jeg gjøre i tett samarbeid med øvrige ledere i Nannestad kommune og i nær dialog med den politiske ledelsen, sier Kokkim.

Han forteller at han nå vil se nærmere på hvordan han skal organisere sin jobb som personalsjef.

– Det må avklares om jeg fortsatt kan ivareta deler av oppgavene som personalsjef, og om noe skal delegeres, sier Kokkim.

Han har også tidligere vært konstituert som rådmann, da i perioden etter at Jon Sverre Bråten sluttet og inntil Paul Glomsaker ble tilsatt.

Siden februar i år har han i tillegg vært konstituert som virksomhetsleder skole.

– Dette er noen jeg ikke kan ha som ansvarsområde når jeg nå skal fungere som rådmann. Jeg håper vi får en ny virksomhetsleder for skole på plass i løpet av noen få måneder, sier Kokkim.

Han har også tidligere hatt oppgaver med å ivareta kulturvirksomheten inntil ny kultursjef ble tilsatt og fulgt opp barnevernstjenesten

– Jeg håper at vi kan ha en ny rådmann på plass i løpet av høsten, sier Kokkim.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.