Overslaget viser at det blir billigst å bygge på Tynsåk, og dyrest å satse på nåværende skoletomt på Vilberg.

RÅDMANNEN– Ingen av alternativene for skoletomt er uten konflikt

Rene byggekostnader for det ulike alternativene er oppført med samme beløp: 323 millioner kroner for selve skolebygget og 17 millioner kroner for flerbrukshall.

I oversikten er også nødvendig ekstrakostnader tatt med, slik som eventuell flytting av Vilberg barnehage, bygging av undergang under Tynsåkvegen, mulig ekspropriasjon av private boliger, utgifter til midlertidige brakker og besparelse ved bruk av eksisterende bygg ved de to alternativene for nybygg og rehabilitering av nåværende Vilberg skole.

For Trolldalen-alternativet på Styri er 40 millioner kroner til gang- og sykkelveg langs Styrivegen tatt med.

Vilberg-alternativet med barnehagetomta er kostnadsberegnet til 421,5 millioner kroner

Vilberg-alternativet med innløsning av naboeiendommer: 406,5 millioner kroner.

Trolldalen: 380 millioner kroner.

Tynsåk: 340 millioner kroner.

ENDA EN TOMT: Olav Resaland (Ap) trekker fram et kart og presenterer enda ei skoletomt

KOMMENTAR: Hva er galt med Trolldalen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.