• FØRSTE KUNDE: Madelen Berntsen sørget for å bli den første kunden. Hun fikk blomster og noe alkoholfritt, godt i glasset av butikksjef Robert Johansen.

Det var som det skulle være når et nytt pol åpner: polkø, bløtkake og kaffe, klipping av den obligatoriske, røde snora og store smil. Noen var så begeistret at de spanderte på seg den dyreste akevitten de kunne finne.

BLE SPYTTET PÅ

Nilsen og Johnsen, som representerte Råholt Vel, møtte flest hyggelige mennesker under underskriftskampanjen sin for tre år siden, men det er ikke alt som var like hyggelig. De ble spyttet på av en alkoholmotstander.

– Men det var verdt det. Uten de 3000 underskriftene er det ikke sikkert vi hadde fått polutsalget hit, mener Nilsen og nikker til ordføreren som er på veg inn for å klippe den røde snora. Også han mener at dette er en gledens dag.

– Det er mange kommuner som står i kø for å få et polutsalg, og nå har Eidsvoll to. Det er helt naturlig at Råholt som har så mange innbyggere, nå har fått pol sier ordfører John-Erik Vika.

FØRSTE KUNDE

En time før åpningen, hadde folket benket seg utenfor den stengte poldøra. Da den røde snora var delt i to, stormløp Madelen Berntsen inn. Hun hadde bestemt seg for å være første kunde. Da hun gikk ut igjen, hadde hun med seg blomster og hvitvin.

Rune Bergly, som en av de første kundene, slo like godt til med en halv flaske av den dyreste akevitten han kunne finne.

– 460 kroner for ei halv ei. Men den skal settes rett i skapet og hentes fram til julaften, forteller han.

Men Råholt-kara på første benk var ikke alle like raske i vendinga. De var mest interessert i å bivåne oppstusset da Sørbygda fikk pol.

BLIDE BUTIKKSJEFER

Nå har Robert Johansen to polutsalg å bestyre i og med at han skal ha ansvaret for begge Eidsvolls pol.

Torsdag var han bare glad.

– To pol – det går så fint. Jeg er veldig fornøyd med polet her på Råholt, sier han.

En annen butikksjef som var blid, var senterleder Nina Kristengård. Hun strålte og serverte både marsipankake og kaffe.

– Et polutsalg er noe som hele senteret vil tjene på, mener hun.

Det var en tid turbulente forhold. Vegger måtte flyttes på og butikker ble flyttet både hit og dit. Men nå er alt tilbake i folden.

– Jeg mener bestemt at i dag er alle parter er fornøyde med tingenes tilstand.

Hun legger ikke skjul på at ombyggingsperioden til tider var utfordrende.

– Det er godt det er over – for denne gangen. Men et senter hviler aldri. Nye prosjekter er i emning, sier Kristengård.

LES OGSÅ: Politikerne vil ha to pol i Eidsvoll

Fakta

Eidsvoll har fått sitt polutsalg nummer to.

Sundet har i mange år hatt pol.

Torsdag åpnet Vinmonopolet sitt utsalg i underetasjen i Amfi Eidsvoll på Råholt.

For tre år siden ble det samlet inn 3000 underskrifter fra folk som ønsket seg pol i sørbygda.

Begge polene bestyres av Robert Johansen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.