Det er godt og varmt, men det er langt til Syden. De er på Råholt bad en regnfull sommerdag. Og det er det også mange andre som er.
De tre kommer fra Jessheim, men er langt fra de eneste som har tatt turen fra Ullensaker til Råholt bad.
- Her har Eidsvoll noe som Ullensaker mangler. Det er et helt klart ønske fra ullsokningene om å få et slikt badeland, sier Heidi Huuse.
LES OGSÅ: Funn av bakterier har stengt Råholt bad

KOSER SEG

Tina Kletvang og Ingerid Patrika Huuse bolter seg i boblebassenget som er bygget i et utendørs atrium.
Heidi Huuse sitter rett ved en grønn, frodig busk og koser seg med ei god bok. Hun synes det er nesten som å være i sørligere strøk.
- Vi reiser rett som det er fra Jessheim og hit til Råholt Bad. Dette er et sted som passer for alle. Jeg har også med meg to aktive svømmere, og mens jentene og jeg koser oss, trener de i det store, innendørs- bassenget. Badet har mange tilbud, og betjeningen er veldig hyggelig. Dette er noe vi helt klart savner i Ullensaker, mener Heidi.
LES OGSÅ: Kvalifisering til NM i vannsklie

GOD ERSTATNING FOR STRANDA

Inne i kafeen sitter Even Riise og Tommy Aas med tante Helen Kvalvåg. De kommer også fra Ullensaker, nærmere bestemt Kløfta, og har lagt bak seg noen gode timer i bassenget.
- Er dette en god erstatning for strand og sjø?
- Ja, hadde det vært fint vær, hadde vi nok vært på stranda, mener trekløveret.
- Men dette er også deilig. De har et fint og variert tilbud her. Vi har vært her flere ganger tidligere, og kommer helt sikkert tilbake. Vi skulle gjerne hatt et slikt anlegg i Ullensaker, også. Jeg har hørt at det skal komme i 2018, men det drøyer visst, sier tante Helen.
LES OGSÅ: Strålende verdier

GODT BESØK

Bademester er Ole Kristian Bekkevold. Han har ikke helt oversikt over hvor mange som har vært innom badet de siste ukene, men han har på følelsen at besøket har vært godt.
- Det er jo så varierende vær nå, at folk kommer heller hit enn å reise på badestranda, mener han.
- Så dere har ikke sommerstengt?
- Nei, tvert om! Vi har åpent hver dag hele uka, sier han.

BREDT TILBUD

Råholt bad har et bredt tilbud som skulle passe de fleste. Idrettsbassenget er 25 meter langt med seks baner, det er et 120 kvadratmeter stort varmtvannsbasseng, en kaldkulp, badstue, dampbad, boblebad både inne og ute, to plaske- og barnebasseng, en 50 meter lang sklie med tidtaking, en klatrevegg og en kafé.
Badet ligger vegg i vegg med Råholthallen og Råholt ungdomsskole. Det ble åpnet høsten 2011.
LES OGSÅ: Har eget bibliotek

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.