- Jeg har sendt brev til trinnkontaktene og håper å få mobilisert foreldrene på årsmøtet 26. mai, sier FAU-leder May-Linn Kjuul.

LES OGSÅ: Lekkasjer og dårlig luft på Råholt skole

TO KLASSER MER

Det er en betydelig elevøkning som er årsaken til at brakkene må tas i bruk igjen.

- Etter å ha tatt i bruk spesialrom, har vi 15 klasserom til disposisjon i selve skolebygget, forteller rektor Kristin Stakkerud.

- Neste skoleår blir det to klasser mer. For å få plass til alle, blir vi nødt til å ta i bruk brakkene, sier hun.

TREDJE TRINN

Det er tredje trinn som skal inn i brakkene.

- Det er to klasser på trinnet, og det er en fordel at de holder til i nærheten av hverandre. I brakkene får de også et stort fellesrom, forteller Stakkerud.

- Vi vil bruke de røde brakkene. Det er de som er i best forfatning, legger hun til.

LES OGSÅ: Lover å fjerne brakkene som ordfører

MIDLERTIDIG FRA 1982

De eldste brakkene på skolen ble satt opp midlertidig så langt tilbake som i 1982.

I 2001 ble det satt opp enda flere brakker.

Både SFO og FAU har flere ganger påpekt gjennom Eidsvoll Ullensaker Blad at brakkene er mangelfullt vedlikeholdt og har dårlig inneklima.

På grunn til tilstanden har brakkene den siste tida bare blitt brukt av skolefritidsordningen.

FRUSTRERT OVER KOMMUNEN

- Nå er det ikke lenger snakk om at barna bare skal være der et par timer om dagen. Når brakkene igjen blir ordinære undervisningsrom, må elevene oppholde seg der i mange timer om gangen. Det er ikke bra, kommenterer FAU-leder May-Linn Kjuul.

KLANDRER KOMMUNEN

FAU legger ikke skylda på skoleledelsen for den situasjonen som er oppstått.

- Vi forstår skolen og rektor. Det er trangt om plassen og de må finne løsninger. Det er kommunen vi er frustrerte over, som ikke ser behovet for tilfredsstillende lokaler, sier Kjuul.

- Jeg skal på møte i samarbeidsutvalget på skolen i kveld, og der regner jeg også med at brakkene blir et tema, legger hun til.

NYTT I 2017

Kommunen jobber med planer for å erstatte brakkene med permanente lokaler, både for SFO og ordinær undervisning. I handlingsplanen legges det opp til utvidelse av skolen, og dermed riving av brakkene, i 2017.

LES OGSÅ: Midlertidige brakker har stått i 32 år

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.