Ikke engang når grunneiere sier «Velkommen til oss», får de lov til å arrangere Streetmeet.
- Ja vi føler oss uønsket. Vi får ikke lov til å bli stående uansett hvor vi er, sier Janita Sørlie til EUB.
Sist lørdag skulle det egentlig blitt arrangert et såkallt Streetmeet på Gardermoen. Det ble det aldri noe av.

FIKK LOV AV GRUNNEIER

- Ikke engang når vi hadde avtale med dem som disponerer området fikk vi lov til samles. Det er fryktelig trist, sier Janita.
Ungdommen hadde fått aksept av NMK Gardermoen til å samles på området motorklubben disponerer på Gardermoen. Det var aldri meningen at rånerne skulle bruke motorbanen til å kjøre, burne, sladde eller drifte. Avtalen mellom motorklubben og rånerne gikk på at rånerne kunne få lov til å disponere området som brukes til parkering og depotområdet ved motorbanen.
- Vi hadde også satt opp en god del vakter og vi hadde også gjort avtale med søppelstativ som skulle settes opp. Vi skulle selvfølgelig også rydde opp etter oss, sier Janita Sørlie.
LES OGSÅ: KNA overrasket med gave. Støtter motorinteressert ungdom

NEI FRA POLITIET

- Politiet gir med hjemmel i politilovens paragraf 11 ikke tillatelse til arrangementet, heter det i brevet fra politiet.
- Politiet har erfaring med at denne type arrangementer tiltrekker seg langt flere deltakere enn 200 som ble skissert i søknaden, og at det forekommer brudd på veitrafikkloven og forstyrrelse av den offentlige ro og orden.
Slik arrangementet er skissert er politiets vurdering at arrangøren ikke vil være tilstrekkelig i stand til å sørge for den offentlige ro og orden samt at bestemmelsene i veitrafikkloven blir overholdt, heter det i avslaget fra lensmannskontoret i Ullensaker.

SØKTE PÅ NYTT

- Vi søkte da på nytt om vi kunne arrangerer et treff med halvparten såp mange deltakere, altså 100 deltakere, men fikk avslag på det også, sier Janita Sørlie.
Dermed ble det ikke noe StreetMeet på Gardermoen.
LES OGSÅ: Utsolgt ved forhåndssalget - 110 biler fylte plassen foran kinolerretet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.