Et rådyr med hvite spetter har tilhold i boligfeltet Siggerudhagan i Eidsvoll.

– Det hvitspettede rådyret er ett av fem-seks som kommer til oss jevnlig, forteller Gunda og Anton Mortensen.

– Vi bor i utkanten av feltet og har en skog lik ved oss, forklarer Anton Mortensen.

Rådyret er også observert andre steder i boligfeltet.

– Det er også et annet, spesielt rådyr som kommer hit. Det har bare et halvt gevir, horn på bare ene sida av hodet, og ser ut som et hunndyr, forteller Gunda Mortensen.

Foringsforbud

Det er nå innført forbud mot fôring av rådyr og annet hjortevilt for å hindre spredning av skrantesyke.
Mattilsynet på Romerike opplyser i brev til kommunene at de kan gi dispensasjon på grunn av de vanskelige snøforholdene. Eidsvoll kommune opplyser på sin internettsida at de har søkt, men ennå ikke fått svar.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.