Redningsselskapets frivillige sjøredningstjeneste har i tillegg berget ni fartøyer fra totalforlis og assistert 745 personer i løpet av de siste ti årene.

I fjor hadde korpset 70 oppdrag på Mjøsa, derav 18 som var rekvirert av hovedredningssentralen på Sola.

Redningsselskapet har nå søkt alle Mjøs-kommunene om å bidra med ei kroner per innbygger til det frivillige sjøredningskorpset, men i Eidsvoll er det ikke avsatt penger til dette i budsjettet.

Ordfører Vika har derfor benyttet sin rett til å bevilge inntil 5.000 kroner uten forutgående politisk vedtak. Dette beløpet blir derfor Eidsvoll kommunes bidrag i denne omgang.

– Selv om det blir en symbolsk sum, håper jeg pengene kommer godt med. Så vil vi se på søknaden i forbindelse med budsjettbehandlingen til høsten, skriver Vika i sitt svarbrev til Redningsselskapet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.