16 Helfo-kontorer legges ned. Det har Regjeringen besluttet.

13 Helfo-ansatte i Eidsvoll sentrum blir berørt av avgjørelsen.

– Dette er en svært trist avgjørelse, sier ordfører John-Erik Vika (Sp). Under Stortingets behandling av statsbudsjettet for 2018, fremmet Ap, Sp og SV følgende forslag: «Stortinget ber Regjeringen om ikke å gå videre med Helfos anbefaling om ny kontorstruktur». Forslaget fikk ikke flertall, men et flertall (med KrF), slo i en merknad fast følgende på Stortinget: «Flertallet mener at dette er viktige statlige arbeidsplasser som ikke må sentraliseres».

– Regjeringen fremmer ikke bare det samme urimelige forslaget som Helfo har anbefalt, men gjør det verre ved å legge ned ytterligere ett kontor, sier stortingsrepresentant Sigbjørn Gjelsvik (Sp). Han sier de vil ta opp saken på nytt i Stortinget i håp om et annet resultat. Helfo regner med ny kontorstruktur og målrettede IKT-investeringer vil redusere staben fra 550 til 450 årsverk.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.