– Ja, skal vi begynne, da? sier statsminister Erna Solberg til sin regjering. I tre dager framover står Norges budsjett for 2018 på programmet.

 Det har ryktes at når regjeringen samler seg på Hurdalsjøen hotell, der det ingen kjære mor og sus og dus. Der arbeides det hardt, både dag og natt, og slik blir nok også i år, om vi skal tolke statsministeren rett. Hun hadde ikke ett minutt å miste da hun åpent konferansen i tirsdag morgen.

LES OGSÅ: Regjeringen kommer tilbake til Hurdal

POLITI, PRESSE OG LIVVAKTER

Når Norges politiske ledelse samler seg, kryr det av politi, presse, livvakter, svarte og blankpolerte biler og strunke sjåfører. Budsjettkonferansen i Hurdal er intet unntak. Der er man på tå hev for å beskytte landets fremste politikere.

Regjeringen har leid hele hotellet til seg selv, livvakter, statssekretærer, politi og andre medhjelpere.

FØRST UT VAR FORSVARSMINISTEREN

Først ut var forsvarsministeren – Ine Marie Eriksen Søreide. I og med at det er kjent at regjeringen går inn for å øke forsvarsbudsjettet i årene framover, fikk hun gå inn i hotellet uten særlige spørsmål.

Men utenriksminister Børge Brende ble stoppet av et pressekorps som ville ha hans synspunkter på en urolig verden, med blant annet konflikt mellom Nederland og Tyrkia og hungersnøden på Afrikas horn hvor millioner av liv står i fare.

TAUSE MINISTERE

Så kom finansminister Siv Jensen. Hun gikk forbi pressen uten et ord, mens statsminister Erna Solberg, som kom like etter, nikket og smilte og ønsket pressen en god dag.

Så frøs pressen, statsminister og finansminister seg gjennom en minipressekonferanse, før det var klart for årets «klassebilde».

Og som vanlig når det skal tas klassebilde, er det bestandig noen som fniser og prater.

«Hysj», sa sjefen, lettere streng i stemmen, og da ble det orden i rekkene. Klassen samlet seg, bildet ble tatt og budsjettkonferansen kunne starte.

ANGREPET AV SP

– Sp angriper regjeringen for å være distriktsfiendtlig, statsminister. Hva svarer du til dette?

– Det er ingen grunn til et slik angrep. Distriktspolitikk er viktig, og det går bedre i distriktene enn på mange år. Det bygges veger og jernbane, men om vi skal ha gode tjenester i hele landet, må vi ha god fagkunnskap, svarer statsministeren EUB.

– Det er fjerde gang du tar med regjeringen til Hurdal. Hvis høstens valg ikke går deres veg, kan du tenke deg å komme tilbake som privatperson?

– Det ser jeg ikke bort fra, men foreløpig jobber jeg med å vinne valget, svarer Erna Solberg.

Barna om Erna: - Du ser mye snillere ut enn på TV

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.