Formiddagsarrangementet på Eidsvoll Verk ble avviklet på tradisjonell måte med flaggheising og bekransning fra klokken 08. Regnet hadde tatt en pause, noe de mange festkledte gledet seg over.

Speidere fra 3. Eidsvoll speidergruppe sto for flaggheisingen ved Eidsvollsbygningen. Da det var vel til topps ble nasjonalsangen sunget akkompagnert av Eidsvold Værk musikkorps. Det har for øvrig en lang og spennende historie, med røtter tilbake til da det var glassverk på Bergermoen, altså rundt 1860.

Før speiderne la ned krans ved Henrik Wergeland-statuen, ble statuen av Carsten Anker bekranset av direktøren ved Eidsvoll 1814, Bård Frydenlund.

Deretter holdt varaordfører Einar Madsen en gripende tale til minne om ofrene for 22. juli-terroren. Madsen bekranset til slutt 22. juli-monumentet, mens Eidsvold Værk musikkorps spilte Til ungdommen av Nordahl Grieg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.