Med inspirasjon fra Goodwood Revival i England inviteres det til Gardermoen Revival 1. september.

– Jeg har ikke selv vært på Goodwood, men jeg har lest om det og syntes det virker spennende. Når Romerike Gammelbilklubb arrangerer Romeriksløpet, flymuseet har åpen dag og selv spiller jeg i Travelin Storband, så hvorfor ikke forene de tingene, slik de gjør i England, sier Christian Andresen, initiativtaker og leder for styret i Gardermoen Revival.

STARTET I FJOR - UTVIDER I ÅR

Arrangementet hadde sin spede start i fjor.

– Da inviterte jeg mange lag og foreninger, og så dannet vi et styre etter et møte. Da landet vi på at vi skulle ha et lite arrangement. Det var så morsomt at vi utvider underholdningstilbudet i år. Nå har vi litt mer, blant annet to scener, sier Andresen.

Han opplyser at Underholdningsvogna og Ullensaker korforening deltar. Det gjør også Travelin Storband.

– Det blir blant annet mange Benny Goodman-låter, og Elvis-imitator Kjetil Roos-Bjerke kommer hit. Det blir defilering av gamle traktorer og motorsykler ved Ullensaker museum, og flysamlingen er åpen. Det blir også matservering, forteller Andresen.

Ullensaker husflidslag har bunadsutstilling.

Publikum oppfordres til å stille i tidsriktige antrekk.

– Fretex vil være til stede og selger antrekk dersom man ikke har det selv. Gardermoen Revival skal være en folkefest og en tidsreise for hele familien, sier Ellinor Edlersdotter, dirigent for Ullensaker korforening.

Hun forteller at koret har spesiallagde arrangement til denne dagen.

Andresen opplyser at arrangementet er støttet av Ullensaker og Nannestad kommuner.

ROMERIKSLØPET

Samtidig går det 36. Romeriksløpet av stabelen.

– Det bruker å være med om lag 100 veterankjøretøyer på løpet, som i år er om lag sju mil på veger i Nannestad, Gjerdrum og Ullensaker, sier Dag Fjeld i Romerike Gammelbilklubb.

LES OGSÅ: Folk og dyr storkoste seg på prestegården

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.