De holdt lenge på håpet om at teltet etter hvert skulle fylles opp, men da klokka tikket faretruende mot midnatt, måtte arrangørene innse at de ikke fikk det publikumsoppmøtet de ønsket.

– Det burde i alle fall vært 100–150 flere her i kveld. Jeg er selvfølgelig litt skuffa over at det ikke er flere gjester, sier Petter Helgesen, styreleder i Eidsvold Turn Fotball, som var arrangør for oktoberfesten i Sundet.

Halvparten av i fjor

Bankplassen har tidligere huset flere lignende fester, med godt hell. Dette var ETFs tredje oktoberfest.

– I fjor hadde vi over 400 gjester innom. Uten å ha helt oversikt over det eksakte antallet solgte billetter, vil jeg tippe på halvparten i år, sier Helgesen.

Han har ingen god forklaring på hvorfor publikum uteble denne gangen.

– Men vi er fornøyd med spisinga tidligere i dag – da hadde vi rundt 40 stykker innom. Også er det jo god stemning, selv om det ikke er så mange her, og det ser ut som folk koser seg, sier styrelederen.

God stemning, tross alt

Og det manglet virkelig ikke stemning og musikk. Nika und die Schlägerknaben sørget for både ompamusikk og festlåter, og flere av gjestene var riktig antrukket.

– Det er kjempekoselig her, sier Wanja Svee, som hadde tilbrakt et par timer med vennegjengen i teltet på Bankplassen.

– Topp stemning! skyter Charlotte Andersen inn.

SUKSESS I 2015: Uslåelig oktoberfest

De synes imidlertid også at oppmøtet var noe dårlig.

– Det skulle jo vært flere her i kveld. Arrangementer som dette er veldig bra. Vi må ta vare på Eidsvoll, sier Svee.

Vennegjengen tror sosiale medier er svaret på hvordan man kan trekke flere unge til slike arrangementer. Arrangørene hadde riktig nok lagt ut informasjon på facebooksiden sin, men vennegjengen savner et eget arrangement.

– Vi tror sosiale medier er veien å gå hvis man skal nå ut til ungdommen, sier de.

Noe labert oppmøte til tross. Arrangørene tror det blir oktoberfest også til neste år.

– Vi tjener ikke så mye i kveld, det er mye jobb for lite penger, men vi har ikke gått i underskudd heller. Det kan nok bli fest også til neste år, sier Petter Helgesen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.