• BEKLAGER: – Vi gjør så godt vi kan, sier virksomhetsleder Thomas Meisfjord og beklager problemene med søppelhentingen.

Alle kommunene på Øvre Romerike har samme renovatør, men problemet er tilsynelatende størst i Eidsvoll.

– Samle det du ikke får plass til i dunken i egne sekker og sett dem ved siden av dunken. Renovatørene vil ta med seg disse ved henting, opplyser Eidsvoll kommune på sin internettside.

HALVANNEN UKE FORSINKET

– Siste gang søpla ble hentet her var nesten fjorten dager før jul. Papiret skulle vært hentet igjen 28. desember, husholdningsavfallet dagen etter. Nå er renovatøren ei og ei halv uke forsinket og grønningene er fulle, påpeker Bjørn Byrud på Holstangen.

– Det har vært jul og mange har ekstra mye søppel. Vi betaler for denne ordningen. Enden på visa må vel bli at vi er vår egen renovatør og sjøl kjører søpla til Dal skog. Da bør vi få refusjon for det.

SKYLDER PÅ VINTERVÆRET

– Det er vær og føre som har vært hovedårsaken til forsinkelsen, opplyser virksomhetsleder Thomas Meisfjord i Eidsvoll kommune.

Fra annet hold i kommunen får vi opplyst at én renovasjonsbil har kjørt i grøfta, og i romjula meldte kommunen på sin nettside om problemer med to av bilene.

– Vi har hatt kontakt med renovasjonsselskapet. De setter nå inn ekstra ressurser og forventer å være i rute igjen neste uke, opplyser Meisfjord.

– Det har vel ikke vært en verre vinter enn at man kan forvente at et transportselskap skal kunne håndtere forholdene?

– Nei, dette er beklagelig, men vi presser renovatøren så godt vi kan, svarer Meisfjord.

Det har ikke lyktes avisen å komme i kontakt med renovatøren, Norsk Gjenvinning.

– FOR DÅRLIG INFORMASJON

Tross melding på internett, mener Bjørn Byrud at informasjonen om forsinkelsen har vært for dårlig.

– Jeg har henvendt meg til Eidsvoll kommune og purret på hentingen, men uten resultat. Jeg fikk til svar at den ansvarlige skulle være borte til 15. januar, og den jeg snakket med, fikk jeg ikke noe ut av, sier han.

– Vi har gitt hver enkelt abonnent beskjed, enten ved direkte kontakt eller via SMS, påpeker Meisfjord.

Kort tid etter at vi tok kontakt, la kommunen også ut ei melding på sin internettside. Der loves det at renovasjonen skal være i rute igjen i løpet av denne uka.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.