- Dagens riksveg 2 mellom Kløfta og Kongsvinger og dagens riksveg 200 fra Kongsvinger til Riksgrensen døpes om til E16, sier sjefingeniør Gudmund Nilsen i vegdirektoratet til vg.no.

25. september kjører samferdselsminister Marit Arnstad og hennes svenske kollega til Kongsvinger for å feire «dåpen».

RIKSVEI 35

Samtidig blir også riksveg 35 mellom Gardermoen og Hønefoss en del av E16.

- Med endringer av veinummer også på svensk side av grensen vil nye E16 gå fra Bergen til Gävle i Sverige, sier Nilsen.

Det er kommunene i Värmlands-regionen som tok initiativ til prosessen, som nå er godkjent av FN-organet UN-ECE (Unites Nations Economic for Europe), som har som oppgave å gi en slik godkjenning.

- Vil bilistene merke noen forskjell?

- Ikke annet enn nye skilt og navn, sier Gudmund Nilsen.

EUROPAVEI 16

I følge Wikipedia går E16 mellom Londonderry i Nord-Irland, Storbritannia og Sandvika rett utenfor Oslo.

Veien er rundt 710 km, derav 493,8 km i Norge.

Mellom Bergen og Åsane deler veien trasé med europaveg 39 og et lite stykke nord for Belfast med europaveg 18.

Trasé fastlagt av UNECE:

Londonderry – Belfast ... Glasgow – Edinburgh ... Bergen – Fagernes – Oslo. I Norge er E16 skiltet mellom Bergen og Sandvika. Ny trasé fastlagt av UNECE 19.-21. oktober 2009: Londonderry – Belfast – Glasgow – Edinburgh – Bergen – Fagernes – Hønefoss (-Oslo) – Gardermoen – Kongsvinger – grensen Norge/Sverige – Torsby – Malung – Borlänge – Falun – Sandviken – Gävle.

Det går ingen ferge Belfast-Glasgow. Det går ingen ferge Edinburgh-Bergen, heller ikke mellom andre havner i Storbritannia og Norge.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.