I hagen til Else og Knut Haraldsen durer det svakt fra «Kaja», som navigerer seg fram og tilbake over plenen.

– Den er kalt opp etter farmoren min. Hun jobbet og jobbet, og klagde aldri. Hun fikk bare jobben gjort. Og det får denne også, sier Else.

«Kaja» ble et nytt familiemedlem for drøyt fem år siden. Hun kan stilles inn på forskjellige programmer, og til vanlig går hun rundt omkring hver dag utenom hviledagen søndag. Hvis paret reiser bort, stiller de henne på et program som klipper litt sjeldnere. De har gravd ned avgrensningstråd rundt hele hagen, og rundt de mange blomsterbedene, så roboten holder seg innenfor plenen. Hvis den dunker borti noe, rygger den bare, og fortsetter på ferden.

– Det er greit å slå gress, men det tar tid og må gjøres når det er fint vær. Nå, når vi har vært borte i 14 dager, ser det slik ut, sier Knut, og slår hånden ut mot en grønn, jevn, tett og cirka 3 centimeter høy plen.

Best i test

Stadig flere nordmenn kjøper robotgressklipper, ifølge innkjøpssjef i Elkjøp, Espen Nordheim.

– Før du velger robotklipper, bør du gjøre flere vurderinger, som størrelsen på gressplenen din, terreng, budsjett og andre faktorer av betydning for ditt behov. Et tips er å lage en plantegning av gressplenen din med eventuelle hindringer, som trær, sandkasse, planter, skråninger med mer, og dimensjonere denne etter beste evne. Da blir det lettere å velge rett modell, sier Knut Ivar Haave, kategorisjef i Felleskjøpet Agri.

Faktorer å vurdere hvis du skal kjøpe en robotklipper, er blant annet lydnivå, hvor bratte helninger roboten klarer, hvor stort areal den kan klippe – og på hvor lang tid, ladetid, klippehøyde, om den klipper vått gress like godt, kantmodus og om den har tyverialarm, pinkode, barnesikring, automatisk lading og kan styres via en app.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.