Til tross for 300 betalende gjester i hagen, med dertil hørende feststemning og promille, gikk årets Rønsenrockknirkefritt.

– Det har gått strålende fantastisk, uten problemer av noe slag. Det har gitt et skikkelig overskudd, og en kjempetanke om at dette må fortsette, sier festivalsjef Halvor Hovland.

Scene langs husveggen

Det hele startet i 2014 da Maria Martinsen og Fredrik Dahlen, som bor på Rønsen ved Habberstad, skulle rive terrassen sin.

Det er litt uenigheter om hvem som kom på ideen om å lage en liten festival på terrassen før den ble revet, men resultatet ble uansett Rønsenrock.

Det ble vellykket helt fra starten, og siden har scenen blitt bygget på, forsterket, og fått et overbygg.

– Det er ikke alle som kan skryte av å ha ei scene langs husveggen, humrer Hovland. 

Siden den første minifestivalen, har det gått slag i slag. I 2018 var det 19 artister av forskjellige slag som opptrådte på scenen på Rønsen, de fleste lokale.

Dugnad

Pådriverne bak festivalen har tidligere kalt det for en «venners venners venners festival», og selv om det er stor pågang, så gjelder dette i aller høyeste grad fortsatt. Mange er med og sørger for at det blir rock på Rønsen.

– Vi har en dugnadshelg i forkant av festivalen, i år kom en kjempegjeng som gjorde dette mulig, forklarer Hovland, som legger til at det ikke hadde vært mulig uten deres faste lydmann, Håkon Hoel Olsen, som har tilbrakt mange timer i lydbua denne helga.

Martinsen og Dahlen har en stor hage på Rønsen, så det er ikke mangel på plass. I utkanten av området er det satt opp camper, med telt, campingvogner og biler.

Det er også satt opp proffe fasiliteter, som går portapottiene på Roskilde en høy gang.

– Vi har snekra doble utedasser, så der kan du gjøre fra deg mens du holder en venn i hånda, ler Hovland.

Hårfin balansegang

Arrangørene vil gjerne ha så mange gjester som mulig, men siden festivalen blir holdt i en hage, så må de passe på at festivalen ikke blir så stor at de må begynne å gjerde inn.

– Men når folk oppfører seg, og er så hyggelige og trivelige at alt går på skinner, så kan man ha mange flere folk. Vi er imponerte over hvor bra folk oppfører seg, og hjelper hverandre, konstaterer Hovland.

Årets Rønsenrock er dermed erklært en suksess, og neste års festival er allerede i planleggingsfasen.

– Vi har fått noen forespørsler fra band allerede som vil spille til neste år, forteller festivalsjefen.

Fakta

  • Ideen bak Rønsenrock dukket først opp på en bandøving i 2014.
  • I 2016 stilte venner og bekjente, frivillige og familie opp og hjalp arrangørene med ny scene, salgsbu, grillplass som brukes hyppig gjennom helga, hengekøyer, utvidet campområde, volleyballnett m.m.
  • I prinsippet er dette en gratis festival, men arrangørene setter pris på økonomisk støtte fra deltakerne for å kunne opprettholde og utvikle festivalen videre.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.