I år var gaven 90.000 kroner. De åtte Lions-klubbene på Øvre Romerike har i 18 år støttet et barnehjem i Vilnius, som i dag har 80 barn og unge.

– Vi har alltid hatt mange gode støttespillere, og blant dem er absolutt elevene på RUSK. Elevene gjør virkelig en stor innsats for vanskeligstilte barn og unge i et land med mye fattigdom, sier prosjektleder Einar Kjøren.

Med på årets første hjelpesending var Mina Jacobsen og Keven Tveter Pedersen fra RUSK.

340.000 kroner

– Ungdommene er fantastiske. I løpet av de fire siste årene har de til sammen gitt 340.000 kroner til barnehjemmet, sier Kjøren.

I tillegg har de årlig samlet inn klær og utstyr til barn og unge, som også denne gangen var med i traileren fra Råholt.

Ungdommene fra RUSK ble tatt imot av Norges ambassadør til Litauen, Dag Malmer Halvorsen. I sin tale berømmet han deres innsats. Den norske ambassaden betalte også i år leie for kirkekonserten som har blitt en tradisjon at Lions gjennomfører i Vilnius i forbindelse med vårens hjelpesending. Alle opptrer gratis. Fra Norge deltok også i år Mona Julsrud Tornquist fra Eidsvoll.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.