– Dette var storartet og mye mer enn forventet. Spillerne var strålende fornøyde. De ble satt ut da de fikk se sjekken og det store beløpet, sier Mads Tandberg, trener i Bøn Unified.

Eidsvollrussen kunne bokføre et imponerende overskudd på sin revy. De gikk 45.000 kroner i pluss, og bestemte seg for å gi 25.000 kroner av overskuddet til Bøn Unified. Søndag dukket russen opp og overrasket Bøn Unified på trening i Råholthallen. Det ble øredøvende jubel blant gjengen, som er et fotballag for funksjonshemmede.

– Vi håper pengene kommer godt med for dem. Det var helt bevisst at vi valgte å gi pengene til Bøn Unified. Vi kunne for eksempel gitt dem til en større organisasjon, men da følte vi at det fort kunne blitt en dråpe i havet for dem. Forhåpentligvis er dette nok penger til at Bøn Unified kan gjøre en hel masse ting, sier Fredrik Klaseie, årets revysjef for eidsvollrussen.

Reiser på landsturnering

I Bøn Unified har de allerede planlagt hva pengene skal gå til.

– Det skal hovedsakelig dekke landsturneringen neste år. Den går av stabelen i Bergen, og det koster en del penger både for overnatting og reisingen. Hadde vi ikke fått disse pengene ville det blitt mye dugnadsjobbing. I tillegg måtte nok spillerne ha bidratt med litt fra egen lomme. Det slipper vi nå, sier Tandberg.

– Hva tenker du om at russen valgte å gi pengene til nettopp dere?

– Det er helt fantastisk. Vi er svært takknemlige for det. Dessverre er det ofte slik at russen får mye negativ oppmerksomhet. De er langt bedre enn sitt rykte, og dette er et godt bilde på nettopp det. Eidsvollrussen har vært helt utrolig snille og flinke mot oss i år. Det setter vi stor pris på, sier Tandberg.

Fredrik Klaseie sier det er viktig at nettopp slike positive gjerninger blir offentlig kjent.

– Mer nyansert bilde

– Vi synes ofte at det kommer fram mye negativt om russen. Det gjelder ikke spesielt i EUB, men generelt i media. Det slås ofte stort opp i titler og ingresser når russen er involvert i noe, men leser man sakene som skrives ser man gjerne at bildet er langt mer nyansert enn det man først skulle tro. Det er viktig for folks bilde av russen.

– Har dere flere overraskelser på lur den nærmeste tiden?

– Nå får vi se an litt, men i dag (tirsdag) er vi ute og skal overraske en lokal barnehage med russekort og hyggelig stemning. Det håper vi barna setter pris på, smiler han.

Av pengene som er igjen i kassa skal neste års russekull få et tilskudd til sin revy.

– De får et bidrag å starte opp med. I tillegg kommer vi til å ha en samling for russen som markerer avslutningen på feiringen. Det gleder vi oss også til, smiler Fredrik Klaseie.

LES OGSÅ: Russen gir bort tusenvis av kroner

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.