– Hittil har det gått veldig greit. Jeg har ikke hørt om spesielle negative hendelser. Narkotika i russemiljøet er ukjent for meg. Når det gjelder dette med støy, så har jeg forståelse for at det er noe enkelte reagerer på. Men det har også en utfordrende side. Russen har ikke mange velegnede steder å være. Dermed kan det fort være noen som reagerer på støyen, sier Blegen, russepresident på Jessheim videregående skole.

Hun forteller at de har god kontakt og dialog med russ på andre videregående skoler på Øvre Romerike.

– Vi har opprettet en egen gruppe på Facebook. Der videreformidles alt av informasjon vi får, blant annet fra politiet. Politiet har også utlevert et sett med lommeregler. Dette er delt ut til elevene. Der står det litt om konsekvensene av forskjellige handlinger. Vi ønsker å unngå uheldige episoder, poengterer Blegen. De siste årene starter russetiden gjerne tidligere og tidligere. Mange russ starter planleggingen allerede tidlig på videregående. Første formelle arrangement i år er 7. april.

Fra Lesernes EUB: Hvor kommer russens kvinnesyn fra?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.