Klokka 14.45 meldte Øst 110-Sentral om skogbrann ved Agavatnet og Rødtjenn mellom Feiring i Eidsvoll og Hurdal.

- Mannskaper fra Hurdal er nå på stedet. Det er veldig vanskelig og ulendt terrenget, og vi har foreløpig ikke oversikt over omfanget, sa vaktleder Frode Johannessen ved 110-sentralen til EUB rett etter de hadde ankommet brannstedet.

HADDE IKKE KONTROLL

Omlag 30-40 mål sto i brann, og mannskapene jobbet for fullt. Brannhelikopter ble rekvirert og bisto i slukningsarbeidet.

– Det er et sted mellom 12-20 mann der opp, fra både Eidsvoll og Hurdal. Det jobbes på spreng, og vi har foreløpig ikke fått meldinger om at de har kontroll, sa vaktleder Frode Johannessen ved 110-sentralen til EUB ved 17-tida.

Slukket brannen med bistand fra lufta

Ved 18.30-tiden kunne de melde at brannen var slukket.

– Der har vi bra kontroll nå. Det er fortsatt mye røyk, men flammene er slukket. Helikopteret fortsetter å pøse på med vann, og mannskapene vil bli der lenge for å etterslukke og følge med, sier operatør Ove Gulbrandsen ved 110.-sentralen.

Kan ha brent siden mandag

Brannårsaken er foreløpig ikke kjent.

En brannmann på stedet antyder til EUB at det trolig kan ha startet i forbindelse med uvær dagen i forveien, før det har blusset opp og spredt seg i dag - tirsdag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.