Tirsdag ettermiddag ringte det på døren til den 85 år gamle kvinnen i Maura i Nannestad.

– Utenfor sto en mann i 30-40-årene som sa han kom fra hjemmetjenesten i Nannestad kommune. Han hadde hvit genser og skilt med logoen til kommunen rundt halsen. Denne mannen jobbet ikke for kommunen, sier lensmann Bjørn hoff ved Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor.

Han forklarte at han kom for å massere beina hennes, og kvinnen slapp inn mannen.

Kort og kontanter borte

– Etter å ha gjort en form for fotmassasje forsvant vedkommende. Kort tid etter oppdaget den eldre kvinnen at både kort og kontanter var borte fra lommeboken, sier Hoff.

De advarer nå andre mot å slippe inn personer som levrer tjenester de ikke har bestilt. Samtidig ønsker de tips i saken om noen har sett noe mistenkelig eller har observasjoner.

TIPS I SAKEN

Politiet går ut med følgende beskrivelse av den falske hjemmehjelpen:

  • Mann i 30–40 åra
  • Utenlandsk opprinnelse, lys i huden. Snakket dårlig norsk.
  • Cirka 170 cm høy, normal kroppsbygning.
  • Hadde på seg en nyere hvit genser og skilt med kommunelogo og navnet Nannestad rundt halsen.

Alle som har opplysninger om saken bes om å kontakte politiet på 02800.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.