Marstein har engasjert seg stort for årets TV-aksjon. Hun bor må på Lillestrøm med mann og to små døtre. Der har hun fått tillatelse til å stenge av hele Torvgata for å gjør den om til basargate der barn og voksne kan selge kunst, kaker og ting de har lagd.

47 BIDRAGSYTERE

Kunstprosjektet er enda mer omfattende.

Marstein har fått med seg 46 andre kunstnere til å donere små kunstverk som er satt sammen til en helhet. Bildet skal selges til inntekt for Regnskogfondet.

- Jeg inviterte kunstnere som jeg mente ville passe i dette prosjektet, sier Kari Anne Marstein til EUB.

- Jeg fikk kjemperespons. Noen har vært forhindret fra å delta, men ingen sa direkte nei.

- Dette har vært en meget spennende prosjekt, for jeg visste jo ikke helt hvordan det kom til å bli, sier Marstein.

Nå er kunstverket ferdig. Marstein og de 46 andre kunstnere har bidratt med til sammen 88 bilder som, med ramme, er på 139 X 104,5 centimeter.

LES OGSÅ: Hoppensprett har de siste sju årene gått for TV-aksjonen. I år var intet unntak

LOKALE KUNSTNERE

Blant bidragsyterne er også andre, lokale kunstnere, Vivi Cecilie Granli fra Eidsvoll har med to bilder, Ellen Jacobsen og Mette Mygland på Eidsvoll Verk har samarbeidet om fire.

NETTAUKSJON

Kunstverket selges på nettauksjon i regi av Blomqvist til inntekt for TV-aksjonen og Regnskogfondet. Største bud inntil torsdag var vel 16.000 kroner.

ENGASJERT

- TV-aksjonen er viktig. Den involverer alle i en dugnadsånd. De innsamlede pengene er viktig, men det er også kunnskap om det innsamlingen går til, påpeker Marstein.

I år går pengene til Regnskogfondet, og Kari Anne Marstein er personlig engasjert i arbeidet med å bevare regnskogen.

- Miljøvern har alltid vært viktig for meg, og regnskogen er et hjertebarn. Jeg tror spiren til det ble sådd da Barnetimen for de minste på 80-tallet hadde en «plant et tre-aksjon», forteller hun.

- Vi må ha kunnskap for å engasjere oss, og jeg tror og håper at vårt prosjekt sammen med TV-aksjonen gir økt kunnskap, samt gir et signal om hva som er viktig og at vi må handle nå før det er for seint, sier hun og trekker spesielt fram bruken av palmeolje.

- Regnskogen ryddes for å gi plass til palmeolje-produksjon. Vi som konsumenter må stille krav til produsentene om at de slutter å bruke palmeolje i sine produkter, sier hun.

LES OGSÅ: Elevene løp for å redde Regnskogen