De borgerlige partiene i Eidsvoll jobber for å få til et felles budsjettforslag uten eiendomsskatt. I dag ligger det an til at motstanderne har flertall i kommunestyret. Nå forsøker man å samle representantene for alle motstanderpartiene om et felles budsjettforslag.

Nylig møttes representanter fra Frp, H, KrF, PP, V og MDG samt uavhengige Hilde Stoltenberg for å drøfte videre arbeid fram til budsjettbehandlingen.

– Hensikten med disse møtene er å jobbe fram et budsjett og en handlingsplan uten eiendomsskatt. Dette arbeidet må starte tidlig slik at vi kan unngå at kommunen setter i gang tiltak som påvirker utfallet, sier Frps gruppeleder Finn Terje Tønnessen.

– Vi kan ikke utføre en slik jobb uten hjelp fra administrasjonen. Vi er nødt til å be rådmannen om utredninger og kvalitetssikringer. Målet er å få til budsjett uten eiendomsskatt uten å gi innbyggerne dårligere tjenester. Klarer vi ikke det, har vi i hvert fall gjort et ærlig forsøk, sier Tønnessen.

– Vi er enige om å møtes igjen 7. juni og i august, forteller han.

I tillegg til partiene som deltok på møtet, har Toril Altenborn fra Arbeiderpartiet annonsert at hun vil stemme imot eiendomsskatt.

MDG var altså med på møtet, men partiet har også hatt samtaler med de rødgrønne.

– For oss er ikke eiendomsskatt viktigste sak. Vi samarbeider der vi oppnår mest. Trolig tar vi ingen avgjørelse før til høsten, sier partiets kommunestyrerepresentant, Øyvind Magnus Grønlie.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.