I 1972 var 19 år gamle Jørn Brodshaug ferdig utdannet og fikk sin første faste jobb som ingeniør hos Eidsvoll Electronics. Der ble han arbeidskarrieren ut. Fredag 30. juni  blir han pensjonist.

– Det sier seg sjøl at det har vært en god arbeidsplass, sier Brodshaug.

– Helt fra første dag hos gründer Erik Olsson har det vært ordnede arbeidsforhold og interessante oppgaver der jeg har fått være med på den teknologiske utviklingen, sier han.

DESIGNINGENIØR

Brodshaug har hele tida jobbet med utarbeiding av kretskort.

– Utviklingen har vært enorm, forteller designingeniøren.

– Da jeg begynte, produserte vi alle kortene sjøl. Vi designet dem i dobbelt størrelse ved bruk av tape før vi filmet og etset kortene. Den gangen hadde kortene bare to lag, over- og underside.

– Nå lages kortene på data med opptil 12 lag. Overgangen fra manuell til data var stor, innrømmer han.

– Kortene er nå blitt så små at vi må ha ekstra stor forstørrelse på dataskjermen. Når de er ferdig designet, blir de sendt til utlandet for produksjon. Skal vi gjøre noe med dem i ettertid, må vi bruke mikroskop, forteller han.

PENSJONIST

Men nå er det altså slutt. Den spreke 64-åringen skal bli pensjonist.

– Hvordan det føles? Jo, det har gått bra hittil, men det begynner å snøre seg til nå. Det blir rart den dagen jeg leverer nøklene.

Men egentlig har han nok å ta seg til, med småbruk i Feiring, hytte på Totenåsen, kone, to døtre og fire barnebarn.

SYKKEL

Og så er han sprek som en ungfole. Syklinga holder ham i form. Han har fullført Mjøsa Rundt 43 ganger, og deltatt i en rekke andre sykkelritt.

– Jeg fortsetter så lenge helsa holder. Nå kan jeg ta treningsturen midt på dagen, sier han.

EKSTREMSPORT

Kanskje drømmer han om sin gamle hobby, også; hanggliding.

– Det ble mange fine opplevelser, både i Feiring, Gudbrandsdalen, Jotunheimen og Østerrike, men det er lenge siden jeg ga meg på grunn av litt hjertetrøbbel.

Men vind i kroppen kan han vel få allikevel. Han kjører fortsatt motorsykkel, og nå har han også kjøpt seg ATV.

Den spreke pensjonisten setter tydeligvis fortsatt pris på litt fart og spenning i hverdagen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.