- Dette er vi kjempestolte av. Her er det også gode medelever og gode lærere, uttalte rektor Ingvild Askheim ved Eidsvoll videregående da skole mandag feiret fylkesmesteren med brus og kaker til alle elevene og lærerne.

Eidsvoll videregående skole har 42 byggfagelever til sammen 30 på Vg1 og 12 på Vg2.

- MÅ YTE LITT EKSTRA

- Jeg er blitt vant til å være eneste jente, og det er litt gøy også. En får mye oppmerksomhet, men må også yte litt ekstra for å vise at jenter duger, sier Sarah Celine Sandem.

LANG SKOLEVEG

Sarah må virkelig yte litt ekstra. Hun bor landlig til på Borgen i Ullensaker og må gå tre kilometer for å kunne ta bussen til Kløfta. Der må hun bytte buss for å komme videre til skolen i Eidsvoll.

- Jeg gikk første året på Jessheim videregående, men så ble linja lagt ned, og jeg måtte søke til en annen skole. Jeg valgte Eidsvoll framfor Skedsmo, forteller hun.

LIKER Å SNEKRE

Valg av utdannelse var ikke noe vanskelig tema.

- Jeg har alltid syntes det er morsom å snekre. Jeg liker å være kreativ og se resultater av det jeg gjør, sier hun.

Under fylkesmesterskapet på Skedsmo videregående skole konkurrerte hun mot seks elever fra andre skoler.

Oppgaven besto i å lage en miniutgave av et tak.

- Det gikk veldig greit, kommenterer den nybakte fylkesmesteren nøkternt.

Hun går nå videre til norgesmesterskapet.

PRAKSIS OG LÆREPLASS

I løpet av dette skoleåret skal hun ut i praksis. Det får hun hos entreprenørfirmaet ØM Fjeld. Etter endte skolegang, venter to år som lærling før hun blir fullt utdannet tømrer.

ELEVNEDGANG

Søkningen til byggfag har gått ned i flere år. Årsaken er trolig konkurransen fra utenlandske bygningsarbeidere.

- På fylkesbasis forsvant omtrent 150 elevplasser, forteller avdelingsleder Terje Flatmo ved Eidsvoll videregående.

- Men siste året var det igjen positiv søkning. Det håper vi fortsetter, sier han.

NY LINJE

Eidsvoll videregående får også ei ny håndverkslinje neste år; klima, energi og miljø, forkortet KEM.

- Dette er et helt nytt fag, og elevene kan gjennom dette utdanne seg til rørleggere, taktekkere, blikkenslagere og ventilasjonsarbeidere, forteller Terje Flatmo.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.