Varespekteret spenner, som firmanavnet også sier noe om, ganske vidt.

- Det er jo en artig kombinasjon, sier konditor og veverske Olaug Lyssand Holter.

HJEMME

Bedriftens lokaler er hjemme på Børkje i Moreppen. Der baker Olaug de flotteste kaker, og lager også mat til enhver festlig anledning.

- Jeg har alltid likt å lage mat, og hadde jeg ikke kommet inn på konditorlinja hadde det nok blitt kokkelinja. Da jeg var fem-seks år sa jeg at jeg skulle bli kakepynter. Slik ble det da også etter hvert, sier Olaug.

I et eget kjøkken i hovedbygningen på gårdstunet driver hun sin cateringvirksomhet.

- Jeg har hatt mange oppdrag og er godt fornøyd med starten. Jeg tror oppdragene kommer ved at folk snakker sammen. I tillegg har jeg en Facebook-side, sier Olaug.

Hun forteller at hun i så stor grad det lar seg gjøre bruker lokalproduserte råvarer. Eggene henter hun i eget hønsehus.

- Og så har mannen min, Ole Amund Holter, begynt som birøkter, så da blir det nok egenprodusert honning både til bruk i egne produkter og til salgs etter hvert, sier hun.

I tillegg kobler hun av ved vevstolen, som står i en egen vevstue på eiendommen, så ofte hun kan.

En annen hytte benyttes som utsalgssted for håndarbeider.

- Jeg ble helt bitt av vevebasillen for 11-12 år siden. Da var jeg og gubben på ferie, og tenkte å kjøpe et åkle. Da jeg så prisen sa jeg at dette skulle jeg jammen lage sjøl. Jeg ble senere med på et vevkurs, og da var det gjort. Dette var noe jeg falt fullstendig for. Jeg fikk dilla. Å sette seg ned ved veven er også veldig avstressende, sier Olaug.

Hun er medlem i Nannestad husflidslag, og er en av lagets kursholdere for veving når det er kurs hos Heimskringla.

GAMLE TEKNIKKER

- Jeg synes også det er fint å kunne bidra til å føre gamle håndarbeidsteknikker videre. Og veving er heldigvis blitt veldig populært og trendy. Det er kjempemorsomt. Det er faktisk kø for å delta på vevkursene våre, sier hun.

Den aktive kake- og vevkunstneren har imidlertid også andre jern i ilden.

- Jeg jobber også av og til i kantina hos Øvre Romerike Industriservice, og i høstsesongen litt hos Smedstuen gård, sier hun.

Det blir allikevel litt fritid for henne. Om høsten driver Olaug med elgjakt, noe hun har holdt på med i mange år.

- Jeg er med på et jaktlag i Nittedal. Dette er spennende, sier hun.

LES OGSÅ: Pilotprosjekt for husflid

LES OGSÅ: Sommerfølelse i kakeform