1. april var Øyvind Mo Larsens tid i Romerikes Blad over etter 19 år som journalist i fast stilling. Dagen etter oppsto han som redaktør og journalist i Jessheimpuls, en lokal ny nettavis startet sammen med Rune Jota Stangeland i Jessheim-firmaet Asapmedia som står for alt annet enn journalistikken. Stangeland har i en årrekke også drevet firmaet Reklame- & musikkproduksjon.

MEST SPENNENDE STED

– Hvorfor ny lokalavis her?

– Jessheim og Ullensaker er landets mest spennende sted å bo i og skrive fra. Her er utømmelige tilfang til saker om vekst på godt og vondt, utforming av byen, hvilken påvirkningskraft innbyggerne har, politikernes ansvar og ikke minst utbyggere som kommer innom for å tjene penger før de drar igjen, sier han og trekker særlig frem det rike kulturlivet i Ullensaker.

KUNSTNER PÅ SI: Himmelfallen over responsen

– Dette har jeg levd tett på som lokal beboer og jobbet mye med som journalist i RB, ikke minst kulturen som er så viktig for et lokalsamfunn.

– Likevel valgte du å slutte?

– Det var langt fra lett, men samtidig er det noe med at du skjønner hva som er riktig hvis du kjenner godt nok etter. Når det så dukket opp en mulighet, grep jeg sjansen, sier han.

supplement

Jessheimpuls er ment å være et supplement til de to etablerte avisene på Øvre Romerike, EUB og RB.

– Jeg ønsker å formidle at det hviler et ansvar på alle som bor her. Hvis vi kollektivt klarer å engasjere oss får vi et bedre sted å bo, men det er umulig uten et lokalt engasjement, påpeker han.

– Hvordan få god nok økonomi til å drive dette prosjektet?

– Siden avisen skal ligge åpent på nettet må det selvsagt penger inn i form av annonsekroner. Det er skummelt for vi skal ha til livets opphold, men jeg tør å bli med fordi det tenkes langt nok fremover. Så får vi se om behovet er der. Jeg er stolt over at jeg sa ja, men det hadde aldri gått uten å ha Rune å støtte seg på. Han er uvurderlig i denne sammenhengen, sier Mo Larsen.

– Har det tatt tid å få på plass Jessheimpuls?

– Ja, det har selvsagt vært en prosess for å lande noe vi kan følge opp. Om vi hadde kommet opp med denne ideen på mandag og gitt ut avisen på tirsdag, hadde døra blitt stengt på onsdag, sier Øyvind Mo Larsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.