Det var være eller ikke være for treindustrien på Flaen Sag & Høvleri. Da bestemte Håkon S. Rognlien og Arne Rognlien seg for å satse for å overleve. Nysatsingen kan gi overskudd i år.
- Spillereglene ble endret etter den internasjonale finanskrisen i 2008. Det måtte vi ta innover oss eller legge ned og gi oss. Vi valgte å satse, gjorde endringer i driften og investerte for 18 millioner. Det håper vi skal gi positive resultater i år, sier daglig leder og deleier Håkon S. Rognlien. Han sitter inne på hovedkontoret på Flaen Sag & Høvleri AS i Hurdal. Det er historie i veggene, historie i trevirket. Mens en rekke aktører på samme størrelse innenfor treindustrien har måtte legge ned driften, har den lokale familiebedriften gått motsatt vei. Se bare her på millioninvesteringene:
* Totalt tolv millioner er investert for å flytte og bygge opp butikken og byggemarkedet nede i sentrum. Maxbo-forretningen ble etablert der Orbit Arena holdt til.

SEKS MILLIONER TIL

* Fire millioner kroner er brukt på maskinsiden for å legge om driften. Hele den første delen av høvellinjen er skiftet ut, og Flaen har fått norsk enerettsavtale med det danske impregneringsselskapet Superwood.
* To millioner kroner er brukt på ren markedssatsing. Et nytt selskap er opprettet for å være motor i det nye markedet og sørge for å gi høvleriet oppdrag. Her samarbeides det tett med folk fra Superwood.
- To bruk på vår størrelse ga seg bare i fjor. Etter litt fram og tilbake la vi ned saga. Vi hadde lenge vært på jakt etter en nisjesatsing som kunne gi oss nok inntekter. Derfor har vi spesialisert oss på utvendig kledning. Det var dette som gjorde at vi kom i dialog med Superwood. Vi ønsker å være på nasjonalt toppnivå innenfor utvendig kledning, sier Rognlien.
LES OGSÅ: Satser på nytt produkt

SATSER PÅ POSITIVE TALL

Etter flere år med røde resultattall, håper Flaen Sag & Høvleri AS på overskudd i år.
- Det ser positivt ut så langt, og det ser for første gang i år ut som vi kan få et positivt resultat etter investeringene. Det viser at det var riktig av oss å satse. Vi har bygd oss stort opp innenfor en ny sjanger, og ser ut til å lykkes god på omleggingen, sier Rognlien.
På veggen bak ham henger det bilder av morfaren Torbjørn og hans bror Arne. Det var de som etablerte Flaen Sag & Høvleri AS i 1951. Håkon S. Rognlien er med på å føre familiebedriften videre - innenfor et nytt satsingsområde.
- Det er klart vi føler et visst ansvar, men det skulle bare mangle. Bedriften er viktig i Hurdal, og nå skjer det mye positivt i bygda. Det er en nøkkel for at vi også skal lykkes. Vi har god tro på bygda, sier Håkon.
LES OGSÅ: Disse tre har tro på ei framtid i byggebransjen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.