Paret, en mann på 42 år og en kvinne på 33, er tiltalt for å ha mishandlet sine to felles barn og mannens datter fra et tidligere forhold. Mishandlingen skal ha foregått over flere år – fra oktober 2011 til og med januar i år.

SLAG, ØREFIKER OG UKVEMSORD

Foreldreparet skal ha utsatt de tre mindreårige barna for blant annet slag med knyttet hånd, ørefiker, klyping, trusler, ukvemsord og andre krenkelser. Mishandlingene skal ha skjedd slik at barna var vitner til at søsknene ble mishandlet. Ett av barna skal også ha fått høre at faren uttalte at han skulle ønske hun aldri hadde blitt født.

I tiltalen er det beskrevet hvordan mishandlingen av det yngste barnet, som er født i 2010, skal ha foregått:

« … utsatte han/hun ved gjentatte anledninger sin sønn ....... for vold, trusler og lignende krenkelser, blant annet ved å slå ham med åpen og/eller knyttet hånd mot ansiktet, bakhodet, hendene og kroppen, gripe og/eller dra han i ørene, nakken og armene og/eller ta kvelertak på ham, true med å gi ham ørefik eller lignende, framsette nedsettende bemerkninger til ham ved å kalle han «drittunge» eller lignende …»

– NEKTER STRAFFSKYLD

Paret fra Øvre Romerike stiller i retten 15. januar med lokale forsvarere fra advokatfirmaet Advokatene Lægland, Kosberg & Hanisch AS i Eidsvoll.

Det er advokat Runa Elin Kosberg som er den tiltalte mannens forsvarer, mens Jørund Lægland forsvarer den tiltalte kvinnen.

– Begge påberoper seg uskyld. De sier at de ikke har gjort noe straffbart, og dermed er de ikke enige i tiltalen, sier Lægland.

Ole-Kristian Ringnes og Tom-Daniel Karlstad er barnas bistandsadvokater.

Saken skal gå over tre dager – 15., 16. og 17. januar.

Det var vg.no som først omtalte saken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.