Dermed ble de om lag 50 elevene som skulle til Eidsvoll videregående skole og Vilberg ungdomsskole sittende hålkefast i Bårlidalen, akkurat på bakketoppen der vegen går ned mot elva.
- Det er så glatt at jeg ikke har noe annet valg enn å parkere, sa bussjåfør Lars Jørgen Dahlen.
Han hadde lagt kjettinger på bussen, men nedover bakken sto personbilene på kryss og tvers. Det var kaos.
- Jeg kommer meg ikke ned. Bilene sperrer vegen. Og jeg kan ikke snu, det er helt umulig. Det eneste valget jeg har er å stå rolig, sa bussjåføren.
Å være «barnevakt» hadde han imidlertid ikke noe imot.
- Det er veldig hyggelig. Jeg skjønner at mange syns det er kjedelig å vente på hjelp, men vi gjør det beste ut av det, sier Dahlen.

FIRE TIMER

Bussen ble stående fra klokka åtte i går morges, med alle elevene om bord. Ikke før kl. 11.50 var elevene framme på skolen. Noen hadde tatt beina fatt og gått, men de aller fleste ble sittende på bussen og vente.
- Det er ikke spesielt gøy å vente. Men vi har ikke noe valg, sier Erlend Knutsen Lampe og Thomas Gravseth Kristiansen.
De er elever ved Eidsvoll videregående skole, og skulle helst vært på skolen.
- Det ser ikke trygt ut å gå. Vegen er speilblank. Det er bedre å sitte her, for vi må vel komme oss herfra en eller annen gang, sier Lampe.
Noen av de holkefaste elevene skulle egentlig til Eidsvollsbygningen på omvisning. Det gikk i vasken. Andre hadde hørt at de kom til å få anmerkning for ikke å ha møtt opp på skolen i tide.
- Jeg håper ikke vi får anmerkning. Vi kan ikke noe for dette, sier Louis Linnerud. Han er elev ved Vilberg ungdomsskole.
Etter nesten fire timer ble vegen endelig strødd, og bussen kunne smyge seg ned bakken.

- INGEN HEMMELIGHET

Anne Marie Stenerud bor i Bårlidalen og har barnebarn på Vilberg ungdomsskole. Hun er sterkt kritisk til at det ikke ble strødd før skolebussen kom.
- Det var ingen hemmelighet at det kom til å bli mildt og glatt i dag. De som har ansvaret burde kommet seg ut og strødd vegen før skolebussen gikk. I stedet må bussen stå her i timevis uten å komme seg av flekken. Det er helt uholdbart, sier hun.
Vegen mellom Dal og Eidsvoll er fylkesvei, og det er Statens vegvesen som har ansvaret for den.
Trond Holtvedt, seksjonsleder drift i Statens vegvesen Akershus, sier at det dessverre tar tid når forholdene blir så ekstreme.
- Mannskapene var ute og brøytet fra kl. 03.00, og var ferdige kl. 09.45. Da satte de på strøapparat, og kjørte ut igjen kl. 10.00. Strøbilen kjørte forbi skolebussen kl. 11.42. , sier Holtvedt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.