• SPENNENDE: Fra v: Marius Haug, Thomas Noonan, Olav Orholm og Simen With Kristiansen fra Maura skole syntes hogstmaskinen var spennende.

Den tradisjonsrike skogdagen for 7.-klasseelevene ved Maura, Preståsen, Kringler-Slattum og Eltonåsen skoler er igjen gjennomført.

– Det er fint med skogdag. Det ble veldig vått, men det gjør ikke noe. Det er fint å komme seg ut i naturen, og vi har lært mye, sier Millie Lake fra Preståsen skole.

På naturstien var hun på lag med Rebekka Eikeland og Maria E.R. Kristiansen. På grunn av mye regn var det ikke mulig å ha med ark å skrive svarene på. Elevene fikk derfor i oppgave å huske svarene i stedet for å skrive dem ned. På første post var det bilde av en hakkespett. Jentene diskuterte litt før de konkluderte.

– Det er en hakkespett – en svartspett kanskje. Jo, det er en svartspett, konkluderer laget før de gå videre til neste post.

Når de fikk se fasiten lærte nok jentene ytterligere noe om fugler.

NÆRMERE 40 ÅR

Det er knyttet noe usikkerhet til hvor mange ganger skogdagen er arrangert, men man mener det er mellom 35 og 40 år.

– I dagens form er det arrangert 10–12 år, sier Espen Asakskogen, bestyrer for Romeriks Almenningene.

Nannestad Almenning, Nannestad kommune, Nannestad bygdekvinnelag, Akershus jeger- ogfiskerforening, Skogselskapet i Oslo og Akershus, Holmgren AS og Viken Skog samarbeider om arrangementet.

I tillegg til natursti sto vedkløyving, fiskestell, minisagbruk, hogstmaskin og planting på programmet.

POPULÆR HOGSTMASKIN

Som alltid skaper hogstmaskinen stor interesse. Trond Heggen fra Holmgren As viste hvordan en hogstmaskin brukes, og fortalte også elevene om tekniske data for den 30 tonn tunge maskinen.

Imponerte elever fikk se felling, kvisting og kapping, og fikk også prøvesitte arbeidsplassen til Heggen.

Én av dem var Noa Gagnum fra Maura skole.

– Det er kult å se maskinen i drift. Jeg har sett en slik maskin før, men jeg har aldri sittet i førerhuset. Det var spennende, sier Gagnum.

Eivind Engh, skogbrukssjef i Nannestad kommune, mener det er viktig at barna får lære om skogbruk.

– Dette arrangementet bidrar til at barna kan få mer innblikk i skog som næring, sier Engh.

340 BRØDSKIVER

Representanter fra Nannestad bygdekvinnelag står for matserveringen til elevene. De hadde med seg 17 brød, masse ost, yoghurt, gulrøtter, te, melk og kaffe. Midt på dagen var det samling og matpause ved bålet.

LES OGSÅ: 320 skoleelever til topps med Opptur

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.