• TÅRN: Mistbergets to tårn er sentrale i jakten på det høyeste punktet.
  • GRUVE: Lykkens Grube på vei opp mot Mistberget

Mistberget, hvor høyt er det – og hvor finner man det høyeste punktet hvis det ikke ligger ved brannvakttårnet., som står plassert på punktet 663 meter over havet. Det er dette punktet som er registrert som Mistbergets høyeste punkt.

Problemet er bare at det ikke stemmer. 

– Det desidert høyeste punktet på Mistberget, som ligger cirka 37 meter vest for TV-masten, fins det hverken høydemerke eller høydetall på, sier sier Trond Eilev Espelund i Statens kartverk.

Derfor tok vi turen dit: Til toppen av Mistberget, cirka 37 meter vest for TV-tårnet - i jakten på Mistbergets høyeste punkt. Samtidig gikk vi til topps i det luftige brannvakttårnet.

LES OGSÅ: Flystyrten på Mistberget i 1946, besetningen mistet livet, passasjerene overlevde 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.