– Vel, vi var ikke her, og jeg tenkte at vi burde være her, så vi tok kontakt med Møller i Norge, sier Wayne Griffiths, visepresident for salg- og markedsføring i Seat.

Han sitter i Seats helt nye butikk på Ulven i Oslo. Det er 15 år siden det spanske bilmerket, som er eid av Volkswagen-gruppen, var til stede i Norge.

– Vi har helt nye produkter, med SUV-er og firehjulstrekkere, og vi har en kundegruppe som er ti år yngre enn Volkswagens, så vi mente det ville passe inn i sortimentet til Møller.

Like viktig for Griffiths er at de kan teste ut nye salgsmodeller når de nå ruller ut Seat i Norge. Noe som også passer inn hos Møller Mobility Group, som Møllergruppen har kalt seg siden i fjor sommer. Her er det en langt sterkere satsing på nye mobilitetsformer som gjelder, med for eksempel bildeling og en digitalisering av kjøpsprosessen.

Alt på nytt

For Volkswagen-konsernet blir Norge et testland for nye metoder innenfor salg og bileierskap.

– Her kan vi gjøre alt på nytt. Norge er et land som ligger langt framme i den digitale utviklingen. Vi skal ha effektive løsninger som skal fungerer sømløst mellom det fysiske og det digitale, sier Griffiths.

Det betyr færre salgslokaler, og de få som er, minner om en blanding av kafé og bilbutikk, med noen få bilmodeller utstilt. I tillegg skal de bruke ledige lokaler i kjøpesentre rundt i Norge til temporære pop-up-butikker. Målet er at flest mulig kjøper Seat via nettet.

Griffiths tror også at framtidens bileierskap går i retning av bildeling. Når flere deler på hver bil, vil det bety et lavere salg.

– På en måte er det som å skyte seg i foten å satse på bildeling, men det vil skje uansett, og da må vi være på plass med gode løsninger.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.