Maeta Ongeri skal bli lærer, mens Benjamin Brighton Ouduor studerer psykologi. Siden det er dyrt å ta utdannelse i Kenya, må de skaffe penger til finansieringen. Derfor fyker de to rundt på hver sin scooter og selger bøker gjennom Norsk Bokforlag. Forlaget har hatt et studentprogram i mange år hvor unge fra mange land i Afrika har deltatt. Meta har hatt denne sommerjobben i Norge tre ganger nå, mens Benjamin er her for første gang.

BØKER FOR DE FLESTE

– Vi har alle papirer i orden. Det er veldig viktig å ha godkjente papirer å vise for seg når vi ringer på dørene hos folk, sier Meta og viser fram ID-kortet fra UD.

Bak på scooterne sine har de toppboksene fulle av bøker.

– Vi selger barne- og ungdomsbøker, kokebøker, reisehåndbøker og hagebøker, forteller de.

De startet opp scooterne i mai, og vil holde det rullende til uti september.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.