- Foreløpig har jeg ikke greid å ta det helt innover meg. Jeg har ikke bestemt om det blir noen feiring i kveld, men det bør det jo egentlig bli, smiler Hjelde Pay.

Eneboligen i Vålaugsvegen 54 i Maura ble lagt ut for salg med en prisantydning på 1,4 millioner kroner. Lørdag møtte over 60 personer på visning. EUB var blant dem, og der traff vi flere som så på eneboligen som et interessant kjøpsobjekt.

- Prisen, prisen og prisen. Det er årsaken til at det er så mange her. Sønnen min er interessert. Derfor er jeg her, sier Odd Hagen fra Jessheim. Han hadde med seg lommelykt, fuktmåler og tommestokk på visningen.

- Boligen er hundre år gammel, så det er greit å gå gjennom litt. Foreløpig virker alt å være i god orden, sier Hagen.

Samme pris som leilighet på Jessheim

Inne på kjøkkenet står Roger og sønnen Terje Bekk. De er også interesserte i eneboligen.

- Det er kort vei til Gardermoen, og en slik enebolig gir mange muligheter. Både i form av god bokvalitet og eventuell utleie, sier Roger Bekk.

- Vi har sett på en del boenheter på Jessheim også. Der ligger leilighetene rundt to millioner kroner og oppover. Her får du en enebolig til tilnærmet samme pris, sier Terje Bekk.

Megler overrasket

Partner og eiendomsmegler Christian Brodshaug i PROA Eiendomsmegling innrømmer at han er overrasket over at eneboligen ble solgt hele 750.000 kroner over prisantydning.

- Det skjer ikke sjelden at boliger går et stykke over prisantydning, men da er gjerne prisen en del høyere i utgangspunktet. Basert på interessen i forkant av visning tippet jeg vi kunne havne på 1,7-1,8. Derfor var salgssummen på 2.150.000 kroner ganske overraskende, sier han.

Allerede tre timer etter at visningen var avsluttet hadde det kommet inn bud 400.000 kroner over prisantydning. Mandag fortsatte budrunden, og til slutt var det en kjøper fra Oslo som stakk av med eneboligen.

Kamp i budrunden

- Det var to-tre stykker som kjempet om å få den, og så kom det inn én ny budgiver helt på slutten. Han la inn ett bud og det var på 2.150.000. Da hadde ikke de andre noe mer å gå på. Kjøperen kommer fra Oslo, men jobber her oppe på Øvre Romerike og ønsket seg en slik type bolig. Meg bekjent har han planer om å bo der selv, sier Brodshaug.

- Hva forteller dette om boligmarkedet på Øvre Romerike?

- Det er virkelig trykk her nå, og det sprer seg ut fra Ullensaker og Jessheim. Huseier Vibeke Hjelde Pay kjøpte boligen for 810.000 kroner i 2012. Hun sier det er lagt ned mye tid og penger i den siden det.

- Jeg har nok brukt 300.000 kroner på oppussing og renovering, men salgssummen er uansett mye høyere enn det, smiler hun.

Før visning sa hun nei til et bud på 1.550.000 fra noen som forsøkte å kuppe salget. Det angrer hun ikke på nå.

- Nå håper jeg å få sovet godt de nærmeste nettene. Jeg har egentlig ikke sovet noe særlig siden visningen på lørdag, humrer hun.

LES OGSÅ: Få boliger tilgjengelig gir elleville budrunder

Eneboliger under 3,5 millioner til salgs

* Trondheimsvegen 1548 - Minnesund - 179 kvadratmeter - 2.500.000 kroner.

* Meisvegen 9 - Råholt - 159 kvadratmeter - 2.800.000 kroner.

* Teievegen 20B - Råholt - 109 kvadratmeter - 2.950.000 kroner.

* Fururingen 19 - Åsgreina - 114 kvadratmeter - 3.240.000 kroner.

* Berte Styris Veg - Styri i Eidsvoll - 176 kvadratmeter - 10 funkisboliger - 3.440.000 til 3.490.000 kroner.

* Stubberudhellinga 1 - Nordkisa - 129 kvadratmeter - 3.450.000 kroner.

* Kisavegen 90 - Nordkisa - 249 kvadratmeter - 3.490.000 kroner.

* Eltonåsen Hageby - Holter - 137 kvadratmeter - 3.490.000 kroner.

* Hilton 12 - Kløfta - 204 kvadratmeter - 3.500.000 kroner.

* Melleberg Hageby - Maura - 115 kvadratmeter - 3.500.000 kroner.

* Brinkvegen 1 - Jessheim - 239 kvadratmeter - 3.500.000 kroner.

* Vardevegen 15 - Mogreina - 105 kvadratmeter - 3.500.000 kroner.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.