– Det går riktig vei, sier avdelingsleder Jan Fløtten beskjedent om Ferdas kraftige vekst. Siden han kom hit for ett år siden, er antall ansatte blitt doblet til ti personer. Omsettingen har gått samme vei, fra 68 millioner i fjor til budsjetterte 83 i år. Da er også inntektene fra de 63 utleiebilene tatt med.

– Over hele Europa skjer dette. Leverandørene våre i Tyskland er i ferd med å selge ut alt de har for neste år allerede, sier han.

AKERSHUS KOMMER

Bobiler er blitt mer og mer populært de siste årene og salget fortsetter med full styrke etter rekordåret 2017. Nytt er dessuten at Akershus bidrar med vekst.

– I 2017 ble det registrert 240 nye bobiler på eiere hjemmehørende i Akershus, omtrent på nivå med året før. Nå viser tallene for de tre første månedene av 2018 at vi er i ferd med å få et merkbart løft. Målet vårt er å levere rundt 180 bobiler og campingvogner i år, sier Fløtten.

Etter utløpet av mars viser en oversikt fra Norges Caravanbransjeforbund at Akershus-salget har løftet seg med om lag 30 prosent.

HUSKER DU 2015: Et jubelår 

– Vi må ta et lite forbehold på grunn av at bobiler med Euro 5-motor, som hadde siste frist for registrering ved utgangen av februar, også vises i nyregistreringsstatistikken. De er ikke nødvendigvis solgt til kunder, men tendensen er klar. Det er også et tegn på sterk etterspørsel at veksten har startet så tidlig på året, for hovedsesongen begynner jo egentlig først nå, sier Fløtten.

ALLE ALDRE

– Hvorfor kjøper folk en bobil?

– Jeg vil tro friheten til å dra hvor du vil når du vil spiller en stor rolle. Bilene står nærmest ferdig pakket på gårdsplassen, klare til å dra når det passer folk. Dessuten er de mye lavere priset enn hytter, påpeker han.

– Er det stort sett pensjonister som kjøper dem?

– Nei, stadig yngre mennesker kjøper dem, inkludert barnefamilier. Jeg kan ikke skjønne hvem de ikke skulle passe for, sier han.

Men Fløtten løfter en liten pekefinger.

– Jeg anbefaler folk til å komme innom for å se utvalget og kanskje til å med leie en bil for en uke eller to. Da unngår de å ende opp med en modell som ikke passer, bare fordi de var for raske til å kjøpe. Det finnes et stort utvalg, så det gjelder å finne den du liker, sier han.

BLIR TV-PROGRAM: Vi elsker camping

Bobilene kommer i alle størrelser, men i det siste selges det flere og flere tyngre modeller.

– De små med maksimalvekt på 3,5 tonn er ofte ikke store nok til å få med all bagasje man vil ha med. Noen sjåfører må da endre førerkortet sitt til å kunne kjøre tyngre biler, men det blir gjort, sier Fløtten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.