• Oppmøte: Det var flere som hadde tatt turen til Eidsvollsbygningen for å få med seg Senterpartiets nasjonale valgkampåpning fredag ettermiddag.

– Velkommen til grunnlovsbygda! Dette er slutten på norgesturneen, men starten på noe som skal nå de store høyder, sa ordfører John Erik Vika da han som programleder åpnet Senterpartiets nasjonal valgkamp ved Eidsvollsbygningen fredag ettermiddag.

– Virkelig i gang

Det var i forbindelse med partileder Trygve Slagsvold Vedums norgesturné at Senterpartiet valgte å legge turen innom Eidsvoll. Arrangementet fredag markerte både slutten på turneen og starten på den nasjonale valgkampen for partiet.

På plass var partilederen selv, en rekke senterpartifolk, kommende velgere og flere av partiets lokalpolitikere, blant dem Senterpartiets andrekandidat fra Akershus, Martha Tærud fra Nannestad.

– Det føles som valgkampen har vært i gang en stund allerede, men nå kjører vi virkelig i gang, sier Tærud, som er glad partiet valgte å legge åpningen til Eidsvoll og Eidsvollsbygningen.

Slår et slag for demokrati

– Dette stedet representerer noe svært viktig, som jeg vil at folk skal ha med seg fram mot valget – demokratiet, sier hun, og viser til den noe lave valgdeltakelsen ved forrige valg.

– Demokratiet blir svekket dersom folk ikke går til stemmelokalene, sier Tærud som fram mot valget skal være med å fronte partiets saker.

– lokalt viktige saker

– Senterpartiet har flere saker som bør være viktig for folk her lokalt. Blant annet har sittende regjering vist en sentraliseringsvilje som har rammet Romerike. Vi vil jobbe mot sentralisering og tvangssammenslåing av kommuner. Nannestad kan fort bli neste kommune på lista dersom sittende regjering får fortsette, mener Tærud.

Landbrukspolitikken er også noe Nannestad-politikeren peker på som viktig.

Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum trekker i tillegg fram pendlerfradrag som et punkt.

– Vi ønsker å styrke ordninga rundt fradrag for pendlere. I tillegg har vi tro på nærhet og det å ha et mangfold, avslutter Vedum.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.