Onsdag var det storsamling på tomta. Skogen er ryddet, gravemaskiner og arbeidsbrakker er på plass. Smilene satt løst hos alle parter, særlig hos LHLs generalsekretær Frode Jahren og Ullensakers ordfører, Harald Espelund.

- EN GLEDENS DAG

- Dette er en gledens dag, smilte Frode Jahren. Han har tross motstand fra enkelte hold, hatt klokkertro på prosjektet hvor Feringklinikken og Glitreklinikken samlokaliseres.
- Det har vært en del fram og tilbake om byggingen av et nytt kryss, og vi mangler bare en liten underskrift fra fylket på en veg så er vi i gang. Utover det har prosessen vært smertefri. Sykehuset skal stå ferdig til jul 2017 og være innflytningsklart 31. januar 2018. Det går fort dit, mener Jahren.
Også Espelund var full av lovord. Han sier at dette betyr enormt mye for Ullensaker.
- Vi får mellom 600 og 700 nye høykompetente arbeidsplasser hit og den interkommunale legevakta kan dra nytte av synergieffekten blant annet ved røntgen, prøveanalyser og helikopterhjelp, sier ordføreren.
LES OGSÅ: - Nytt LHL-sykehus det eneste rette

FEIRINGKLINIKKEN

Feiringklinkken er ennå til salgs, men Jahren sier at LHL har kontakt med flere interessenter, men han vet ikke om det er noen lokale som ennå er med.
- Vi har også egne ideer rundt klinikken. Det som er sikkert er at det blir en eller annen form for drift der, sier Jahren.
Flere av de ansatte på Feiringklinikken var til stede på Jessheim onsdag. De innrømmer at det ikke alltid har vært begeistring over det nye sykehuset.
- Men nå er tida kommet for å tenke framover. Vi synes det er godt og spennende at det er i gang. Nå har vi mulighet til å påvirke vår nye arbeidsplass. Det blir to kjempetravle år før vi kan flytte inn, sier Liv Sander, Solvår Madsen og Liv Heidi Sivertsgård, som alle er avdelingsledere på Feiring.
De forteller at det er flere av de ansatte som får lang reiseveg om de ikke velger å finne seg annet arbeid nærmere hjemmet.
- Det er flere som bor rundt Gjøvik og Toten, forteller de.
LES OGSÅ: - Feiringklinikken er den beste arbeidsplassen i verden

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.