Det bekrefter administrerende direktør Harald Bjerknes overfor Eidsvoll Ullensaker Blad onsdag ettermiddag. Det var styret i selskapet som tok beslutningen tirsdag.

– Det er besluttet at vi skal legge ned produksjonen helt og holdent her på Eidsvoll. Planen er å leieprodusere hos andre. Etter alle solemerker blir dørene stengt her for vår del fra 1. august, sier Bjerknes til EUB.

40 ansatte mister jobben

– Det er totalt 40 Finsbråten-årsverk som vil stå uten jobb etter at vi er ferdige med denne prosessen. Vi har hyret inn Ringom Omstilling. De vil ivareta de ansatte og hjelpe de inn i nye jobber, sier Bjerknes.

Finsbråten har levert røde tall flere år på rad. Dette er en del av årsaken til beslutningen.

– Det er klart dette er en beslutning som tas med tungt hjerte. Vi synes oppriktig synd på de ansatte. Vi har klart å snu et selskap som har tapt penger over tid til å bli et bærekraftig selskap på plussiden. Men det er ikke godt nok til at det kan forsvare driften her etter at pølseproduksjonen ble flyttet. Det ville tatt proppen ut av inntjeningen til hele selskapet. Det er ikke drivverdig her uten pølsevolumet, sier Bjerknes.

Ansatte fortviler etter stengebeskjed: – Trist dag for alle som er glad i Finsbråten

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.