– Det norske politiske systemet er et av verdens beste i en verden som blir stadig mer ustabil. Dette velfungerende demokratiet har sitt utspring akkurat her, med grunnloven som ble signert 17. mai 1814. Og selvsagt må Kieltraktaten fra samme år nevnes som en viktig faktor i historien, sier Bård Frydenlund.

Han nevner urolige hjørner av verden som Tyrkia og Syria, og ikke minst den stadig framvoksende høyrepopulismen internasjonalt som eksempler på det motsatte.

– Dette er tydelige trusler mot en demokratisk verden, men vårt demokrati er en solid politisk plattform som gir oss en forutsigbarhet for veien videre, påpeker han.

VIKTIG FOR OSS

– Hva betyr denne institusjonen for Eidsvoll kommune?

– Vi blir kalt grunnlovsbygda nettopp på grunn av hva som skjedde her for 200 år siden. Det er noe vi må ta vare på. Kommunen, skoler og mange andre er flinke til å bruke dette uttrykket så ofte som mulig. Det er jeg glad for, sier Frydenlund.

– Hva tror du om årets feiring på Verket?

– Programmet er solid, og da tenker jeg på mer enn bare kveldsunderholdningen her.

– Den blir veldig bra. Vi har en god bredde fra morgen til kveld, og noe som passer for alle. I tillegg til får vi også besøk fra Alltinget på Island. De kommer for å oppleve hva det innebærer å feire en nasjonaldag slik vi gjør det, påpeker han.

høyest i landet

– Hva med stortingspresident Tone W. Trøens besøk?

– Vi kunne ikke hatt en viktigere person til å tale her, for utenfor kongehuset kommer man ikke høyere opp i vårt samfunn. At hun i tillegg er fra Eidsvoll, er storartet.

– Hva med din egen rolle denne dagen?

– Det kommer til å gå i ett fra før flaggheisingen om morgenen til etter kveldsarrangementet. Dette er ikke dagen for å snakke om HMS og tariffer, smiler direktør Bård Frydenlund.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.