Eidsiva jobber kontinuerlig med vedlikehold av strømnettet, og foretar blant annet linjeinspeksjoner for å forebygge feil. I perioden fra mandag 6. august til ca. 1. oktober blir det gjennomført linjeinspeksjon av Eidsivas høyspentnett ved bruk av helikopter. 

I vår region gjelder det kommunene Eidsvoll og Hurdal.

FLYR LAVT

Inspeksjonen innbefatter toppkontroll og fotografering av master, og vil foregå i Hedmark, Oppland og Akershus. 

- Helikopteret flyr i forholdsvis lav høyde og med sakte fart, og på grunn av støy kan dyr reagere på dette, forteller fagansvarlig Åge Øibakken i Eidsiva Nett.

- Bruk av helikopter er effektivt for å identifisere potensielle feil som kan forårsake strømbrudd, sier han.

Kvisting med helikopter

Linjeinspeksjoner med helikopter avdekker ikke bare potensielle feil med selve strømnettet, men kan raskt identifisere hvor det er behov for intensiv kvisting av skog. Sist vinter var det en lang periode med svært store snømengder i flere omganger, som førte til trefall og strømbrudd.

Det ble derfor foretatt linjeinspeksjon og deretter kvisting av kantskog langs deler av strømnettet ved bruk av helikopter med hengende sag. 

- Vi jobber kontinuerlig med å forebygge strømbrudd, og dette er ett av mange tiltak som er raskt og effektivt. Kvisting av skog med helikopter utføres ikke på forsommeren av hensyn til hekke- og yngletiden, og nå er skogbrannfaren for stor, sier Øibakken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.