Coop planlegger å bruke rundt en milliard kroner på å utvide Coop Logistikksenteret (Clog) ved Gardermoen næringspark. Når de 30.000 nye kvadratmeterne er bygd, måler anlegget totalt 83.000 kvadratmeter og har en takhøyde på 27 meter.

SER FREMOVER

– Hvorfor utvide med så mye?

– Dette er en utvidelse for fremtiden, hvor Coop skal vokse i markedet og hvor vi tar høyde for å få nye varegrupper over vårt eget lager. Det er bra for miljøet med mindre transport, og det gir lavere kostnader som igjen sikrer at vi kan holde lave priser på matvarene. Vi vet også at befolkningsveksten vil øke mot 2030, noe som vil øke vareforsyningen i femtiden, sier logistikkdirektør Roger Nyeng.

– Noen spesielle varegrupper dere har i kikerten?

– Det er ikke landet noen avtaler per i dag, men våre tanker for fremtidig distribusjon gjennom egen logistikkdistribusjon er kjent i bransjen. Ringnes er et eksempel på en leverandør som ikke er lagerlagt og distribuert gjennom oss. Et annet område er flytende meierivarer, sier han.

– Er det vanlig å tenke så mange år frem i tid i denne bransjen?

– Ja. Når det er snakk om så store kostnader blir det for dyrt å bygge smått og stykkevis, og vi ønsker derfor å utnytte all kapasitet på eiendommen, poengterer han.

FYLLER SNART TOMTA

Coop Logistikksenter sto ferdig i 2014 og er et av Europas mest moderne lagre med et volum på 1,25 millioner kubikkmeter. I fjor ble det bygd på en terminal som inneholder Ferskvarehusets automatiserte salatpakkeri – de sender ut rundt 1.000 paller med salat hver uke.

Den forestående utvidelsen gjør derimot sitt til at det snart ikke er mer plass igjen å bygge på for Coops del.

– Når nybygget står ferdig får vi betydelig økt kapasitet å vokse på, men det er begrensede muligheter til å utvikle enda mer av denne tomta, sier Logistikkdirektøren.

– Hvordan skal dere da løse ytterligere behov for mer plass?

– Logistikken vår favner mer enn bare Gardermoen, for vi har også stor lagerkapasitet flere andre steder i Norge, sier Roger Nyeng.

– Når begynner dere å bygge og når skal det stå ferdig?

– Vi planlegger oppstart i 2019 og ferdigstillelse i 2021.

– Får dere behov for flere ansatte der etter utvidelsen, eventuelt hvor mange?

– Ja, men antall er ikke endelig klart da det er påvirket av mange faktorer, sier Roger Nyeng.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.