Før Jessheimdagene i august kan senterleder Christin Brandt være med å åpne ølbutikken Gulating.

- Vi er glade for at de vil drive her hos oss. Dette er en spennende nisjebutikk som passer godt inn i Jessheim storsenter, og er dessuten noe kundene våre har spurt etter. Interessen for øl har jo eksplodert de siste årene, sier hun.

blir suksess

I 2011 etablerte Rolf Ivar og Else Marie Skår Gulating bryggeri i Dale i Sunnfjord. De er en del av de senere års suksess med mikrobryggerier i Norge, og Gulating har siden åpnet mange ølutsalg fra Kristiansand til Tromsø. I storsenteret blir de naboer til Floriss på det som er plan 0.

LES OGSÅ: Gulating til Bryggerikjelleren

- Hvorfor etablere seg her?

– Jessheim by er i sterk vekst, og storsenteret er ett av de største i landet. Da er det naturlig for oss å ha butikk der. Vi ser store muligheter i Ullensaker, sier Rolf Ivar Skår.

– Du har trua?

– Ja, vi er sikre på suksess på Jessheim og ser virkelig fram til åpningen av vår 28. butikk, som ølbrygger Olav Grotheim fra Lom bryggeri skal drive. Vi er opptatt av å selge godt og håndbrygget øl med mer smak enn vanlig pils, og selvsagt fra lokale produsenter som Sundbytunet, påpeker Skår.

– Hva er forskjell på en Gulating-butikk og andre butikker som selger øl?

– Kundene vil klart og tydelig se at vi utfordrer de store kjedene, særlig på hvordan vi forholder oss til lokalt og kortreist øl. De blir ikke bare tilgjengelige i butikken, men svært synlige også. Jessheim-butikken kommer til å bli en av våre aller største, med rundt 500 forskjellige ølsorter, forteller Skår.

TILGJENGELIGHET

– Forklar den enorme populariteten øl har fått på få år.

– Det har alltid vært godt og spennende øl å få tak i, men de var lenge utilgjengelig for publikum siden utesteder stort sett bare serverte en type pils. Men så har noen brøytet vei med bedre tilgjengelighet, og publikum har fått øynene opp for mange spennende smaker. Variasjon er et grunnleggende behov, og jeg er overbevist om at vi aldri går tilbake dit vi engang var med denne ene pilsen. Nå drikker folk øl for smakens skyld, ikke bare rusen, påpeker han.

Skår understreker positiviteten i nettopp dette, og ber myndighetene gjøre det lettere for lokale småprodusenter.

– Myndighetene bør blant annet frita dem for alkoholavgift. Lokale bryggerier gir flere arbeidsplasser i distriktene som igjen er med på skape en lokal identitetsfølelse som vi ser med for eksempel Sundbytunet. Småbryggerier er håndverksbedrifter som sysselsetter flere mennesker per liter øl enn de store industrielle bryggeriene. Myndighetene i England støtter slike bedrifter og der borte ser de en stor oppblomstring av små bryggerier. Dette er kultur, slutter Rolf Ivar Skår.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.