I 16 år skal mannen ha bedrevet psykisk og fysisk terror overfor sin egen familie. Da de flyttet til Øvre Romerike for noen år siden, fortsatte marerittet for kona og de tre døtrene.

truet med å brenne ned huset med familien inni

Tiltalen mot 55-åringen er ikke hyggelig lesing. Ifølge den skal han flere ganger ha voldtatt kona si, slått henne, truet og nektet henne å gå ut. Dette skal ha foregått over mange år. Først i romjula i fjor stoppet den fysiske og psykiske terroren.

Han skal ha truet med å brenne ned boligen med henne og døtrene inni, nektet henne å oppsøke lege, klippe håret, kalt henne hore og bestemt hvem hun kunne omgås.

JAGET MED ØKS OG SLÅTT I HODET MED EI STEIKEPANNE

Også sine tre mindreårige døtre skal ha fått kjenne på farens vrede. Ifølge tiltalen har han tatt kvelertak, slått og sparket dem. En av døtrene skal han ha jaget med øks, truet med å skjære av henne tunga og nektet henne å gå på skolen da hun hadde merker etter mishandlingen. En annen datter skal han ha slått i hodet med en steikepanne slik at hun ble påført kutt som måtte sys.

RISIKERER FENGSEL I OVER SEKS ÅR

Saken kommer opp for Øvre Romerike tingrett 9. januar. Det er avsatt fire dager til rettsforhandlingene. Blir han kjent skyldig, risikerer han fengsel i over seks år.

Det vil bli nedlagt påstand om både erstatning og oppreisning til de fornærmede, og det er tatt høyde for at eventuelle sivile krav framsettes av en av bistandsadvokatene til de fornærmede.

Den tiltale mannen bor ikke lenger på Øvre Romerike. Han er flyttet til et sted nær svenskegrensen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.