Seriegründer og investor Anders Brandt, som hadde sin første jobb som avispakker i daværende Eidsvold Blad, etablerer i disse dager et investeringsfond som skal hjelpe norske teknologibedrifter ut i verden.

Med seg har den utflyttede eidsvollingen fem partnere, blant annet Espen Agdestein, manageren til verdensmester Magnus Carlsen. Disse to har samarbeidet flere ganger tidligere, blant annet med sjakkapp-en Play Magnus.

– Jeg digger det når noe gjør ting fem prosent billigere, sier Anders Brandt tilDagens Næringsliv (krever abonnement).

– Vi mener det er helt suverene investeringsmuligheter i Norge. Vi vil i hovedsak se etter programvareselskaper. Noen ganger kan det være programvare inne i en gjenstand, som for eksempel en robot. Det må ha globalt potensial og skalerbart, sier Brandt til avisen.

Fondet har fått navnet Idekapital Fund 1, og har som mål å hente inn cirka 400 millioner kroner. Oslo Pensjonsforsikring har allerede gått inn med opptil 200 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.