• REDE. Svaneparet på Nordbytjernet har bygd et stort rede ved vannkanten.
  • BESKYTTET. Ullensaker kommune har satt opp et gjerde slik at folk og dyr ikke skal komme for tett på svanene.

Den siste tiden har mang en turgåer stoppet opp på stien og tittet gjennom det tette krattet nedenfor Romerike folkehøgskole.  

I vannkanten har nemlig svaneparet på Nordbytjernet bygd seg et stort rede, og etter rugingen å dømme er en familieforøkelse på gang.

For en uke siden fikk Ullensaker kommune satt opp et gjerde mellom stien og vegetasjonen. Dette grepet er tatt for at svaneparet ikke skal bli forstyrret av folk og hunder som kan komme litt for tett på.

- Vi fikk en henvendelse fra en turgåer som var litt bekymret for at folk kunne bli litt for nysgjerrige og at svanene kunne bli forstyrret under ruginga. Vi satte derfor opp et gjerde for å styre trafikken, sier avdelingsleder Torbjørn Tarud i park og idrett til EUB.

Svanene på Nordbytjernet er av typen Knoppsvane. Ifølge Norsk fugleatlas er rugetiden til disse fuglene på om lag 35 døgn. 

LES OGSÅ: Sommeridyll i parken

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.