I skogen fra Allergot ungdomsskole og østover mot Kiwi, skal bydelen Skogmo Park bygges med rundt 450 leiligheter. Totalt skal det investeres for et par milliarder kroner der.

Salgsstart for det første byggetrinnet med 148 leiligheter er satt til høsten 2018, byggingen starter 1. kvartal 2019 hvis alt går etter planen, og i 3. kvartal 2020 er det estimert ferdig til innflytting.

– Vi har akkurat gått ut med prosjektet nå og har 70 interessenter allerede. Før vi begynner å bygge må vi ha solgt 60 prosent av leilighetene, men vi forventer stor interesse i løpet av sommeren, sier kommunikasjonsansvarlig Silje Edman i Bakke AS.

Hele området blir bilfritt og boligene måler fra 46 til 120 kvadratmeter. De største fireromsleilighetene får i tillegg terrasser på 65 kvadratmeter. Leilighetene under 90 kvadratmeter er godkjent for lån i Husbanken.

SPG OG BAKKE

For et par år siden kjøpte Eiendomsselskapet Scandinavian Property Group (SPG) seg inn, gjennom datterselskapet SPG Bolig Jessheim, den 30 mål stor tomta.

HERSJØEN: Vil ha boliger på campingplassen

– Jessheim er en av de raskest voksende byene i Norge. Med gode kollektivtilbud samt kort vei til Oslo sentrum, vil dette området bli en del av Stor-Oslo. Tomta ligger i sentrum, sa toppleder Knut Holte i SPG da.

Skogmo Eiendom, hvor Bakke AS er den største aksjonæren er byggherre. Bakke eide tomta i noen år, men trengte samarbeidspartnere for å realisere prosjektet.

– Dette er så stort at få aktører gjennomfører slikt uten å samarbeide med noen. Vi skal bygge rundt 500 leiligheter i lavblokker på tre til fem etasjer, sa konsernsjef Morthen Bakke.

Med på laget fikk han blant andre Stein Erik Hagen som i sin tid skapte Rimi, og et av selskapene til stortingsrepresentant Nikolai Astrup med familie.

PRISSETTING

Edman kan ikke si noe om prisene på leilighetene, det arbeidet er meglerne i full gang med nå. Blant annet får enkelte store leiligheter en egen utleiedel, og det blir parkeringskjeller under hele prosjektet.

– Hvor på området kommer de første leilighetene?

– Byggingen starter på den delen som er nærmest skolen. Vi må også bygge en del infrastruktur før neste byggetrinn startes. Totalt blir det nok tre, fire byggetrinn før vi er ferdige. Dette er et stort og spennende prosjekt som vi har god tro på, påpeker Edman.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.