Planprogrammet omfatter hele Vilberg-området fra den nåværende skolen til og med Tynsåk-jordet der kommunestyret har vedtatt å bygge ny skole.

Bygging på Tynsåk krever dispensasjon fra kommuneplanen fordi skoletomta ligger i et LNF-område (landbruk, natur og friluftsliv).

LES OGSÅ: Stort flertall for å bygge ny skole på Tynsåk

FORVIRRING

I det utsendte varselet er hele skoletomt-utredningen til Asplan Viak tatt med. Den inneholder fem alternative tomter. Det har skapt en del forvirring hos naboer til Vilbergområdet.

- Jeg trodde det var bestemt at skolen skulle ligge på Tynsåk, men her beskrives mange flere muligheter, uttaler en som har fått planprogrammet i posten.

- VISER VURDERINGENE

- Vi fant det hensiktsmessig å sende ut hele utredningen for å vise at kommunen har vurdert flere alternativer før det ble vedtatt å bygge på dyrket mark, forteller plansjef Sissel Pettersen i Eidsvoll kommune.

- Både Fylkesmannen og ­fylkeskommunen er opptatt av at det er gjort slike vurderinger i forkant, uttaler plansjefen.

LES OGSÅ: Kan bli aktuelt å flytte matjord

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.